ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Πως πείστηκε ο Τσίπρας να δώσει συνέντευξη στο ΒΗΜΑ του Μαρινάκη

«Θέλουμε τον ίδιο χώρο και την ίδια προβολή στην πρώτη σελίδα» - Η αρχική άρνηση και οι διαβεβαιώσεις Καρακούση

Πρώτη φορά αποτελεί είδηση όχι η ίδια η συνέντευξη ενός πολιτικού του αρχηγού και το τι είπε σε αυτή, αλλά το Μέσο στο οποίο μίλησε. Ο λόγος για την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο ΒΗΜΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη! Φυσικά σε κανέναν δεν είχε κάνει εντύπωση το ότι την προηγούμενη Κυριακή..
στην ιδια εφημερίδα είχε δώσει συνέντευξη και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με  την εφημρίδα να την κάνει πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδό της.
Και αυτή την Κυριακή το ΒΗΜΑ έκανε πρώτο θέμα σην συνέντευξη Τσίπρα επιφυλλάσσοντας την ίδια μεταχείριση και κρατώντας ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις, τον ιδιο χώρο και το ίδιο «στήσιμο» στο πρωτοσέλιδό του όπως και με την συνέντευξη Μητσοτάκη.
Καποιοι είπαν πως σίγουρα ήταν και αυτό ανάμεσα στους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για να παραχωρήσει συνέντευξη του στην κυριακάτικη εφημερίδα του Μαρινάκη. Δηλαδή πάνω-κάτω: «θέλουμε τον ίδιο χώρο και την ίδια προβολή στην πρώτη σελίδα, όπως ακριβώς κάνατε και με την συνέντευξη  Μητσοτάκη».
Για το τι προηγήθηκε της συνέντευξης Τσίπρα στο ΒΗΜΑ και τοπως «έκλεισε», έγραψε και ο Β. Σκουρής στο news247, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
Τις «διαπραγματεύσεις» για τη συνέντευξη, που πήρε ο Άρης Ραβανός, έκανε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της προσέγγισης υπήρξε αρνητικός, όμως στη συνέχεια πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις Καρακούση! Μένει να δούμε τι ακριβώς θα σηματοδοτήσει η συνέντευξη και στις σχέσεις της Κουμουνδούρου με τον συγκεκριμένο όμιλο και την ιδιοκτησία του. Μένει, επίσης, να φανεί τι συζητήσεις θα προκαλέσει στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ευρύτερα. Το γεγονός ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών να μην διαρρεύσει η συνέντευξη και να μην υπάρχει προαναγγελία της πριν την έκδοση της εφημερίδας, δείχνει ίσως καιπόσο σημαντική είναι...