ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Tον απέλυσαν λίγο πριν τη συνταξιοδότηση

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του Ελεύθερου Τύπου

Λίγο πριν από την σύνταξη του ζήτησαν νέα μείωση στο μισθό του. Αυτός αρνήθηκε και τον απέλυσαν. Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Αλέκο Αρβανιτά τον οποίο απέλυσε η εργοδοσία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την παράνομη και κατάφωρα καταχρηστική απόλυση του Αλέκου Αρβανιτά, παρά την πολυετή προσφορά του στην εφημερίδα.
Ο δημοσιογράφος μετά τις διαδοχικές μειώσεις μισθών, που είχε υποστεί, αρνήθηκε να δεχτεί..  ακόμα μία, με αποτέλεσμα να απολυθεί λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του. Πρόκειται για πράξη εξαιρετικά σκληρή, που δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας, η οποία δεν διστάζει παραμονές των Χριστουγέννων να απολύει έναν συντάκτη έμπειρο, που έχει προσφέρει τα μάλα στην εφημερίδα.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου και θα προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα εργασιακά του δικαιώματα ενάντια στην αυθαίρετη ενέργεια της εργοδότριας εταιρείας.