ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Μικραίνει η ψαλίδα - Στο 4,8% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Διαφορά 4,8% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ καταγράφει η έρευνα της Κάπα Resarch που παρουσιάζεται στο σημερινό ΕΘΝΟΣ και είναι η πρωτη φορά που σε δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας καταγράφεται μια τόσο μικρή διαφορά ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος κόμματος. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, καταγράφουν σταθερή και γεωμετρική μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μόνο που η διαφορά δεν έχει πέσει κάτω από το 8%-9%.
Η έρευνα της Κάπα Resarch πραγματοποιήθηκε και στις 13 περιφέρειες της χώρας, αποτυπώνοντας τη συνολική εικόνα. Το στοιχείο είναι μάλλον ενθαρρυντικό για την κυβέρνηση, καθώς η έρευνα καταγράφει μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων. Συνολικά το εκλογικό σώμα έχει υψηλό ποσοστό.. αναποφάσιστων και αρνητικών σε συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που φτάνει το 25,8%. Γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτό το τμήμα θα κρίνει στο μέλλον την εκλογική αναμέτρηση.

Στους δείκτες -είτε της πρόθεσης ψήφου είτε της κατανομής αδιευκρίνιστης ψήφου- της έρευνας καταγράφεται περιορισμός της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στο 4,8%. Το βασικό κυβερνητικό κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 17%, έναντι 21,8% της Νέας Δημοκρατίας. Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έρχεται ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς με ποσοστό 8,7%. Το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του, αφού έχει ποσοστό της τάξης του 5,9%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συγκεντρώνουν ποσοστό ελαφρώς μικρότερο του 3%, όπως και η Ένωση Κεντρώων.