ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Πέθανε στα 47 του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Νέα απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, πέθανε έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο o Δημήτρης Αλειφερόπουλος, σε ηλικία 47 ετών.
Υπήρξε κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης. Δούλεψε επί σειρά ετών σε έντυπα μέσα, στην τηλεόραση του Alpha, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος, ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι μεγάλη η οδύνη της απώλειας του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ενός νέου ανθρώπου,..
συζύγου και πατέρα, τον οποίο γνώρισα προσωπικά μέσα από την καθημερινή παρουσία του στη Βουλή ως δημοσιογράφου του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Ήταν ένας άοκνος εργάτης της ενημέρωσης, την οποία υπηρετούσε με επαγγελματισμό και ευπρέπεια, αλλά προπάντων ένας ευγενής άνθρωπος που σε κέρδιζε με την καλλιέργεια, τη σεμνότητα και τη θετική του διάθεση. Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του και τους οικείους του».

H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
 
Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια ενός ακόμη νέου συναδέλφου, του Δημήτρη Αλειφερόπουλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα μετά από σύντομη ασθένεια.
Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1996 ως συντάκτης στο Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9.84». Το 1998 εργάζεται ως νυκτερινός συντάκτης στο «ΕΘΝΟΣ», ενώ το 1999 είναι πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες «Η ΧΩΡΑ», «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», «REAL NEWS», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», στο Ρ/Σ «ΞΕΝΙΟΣ» και στον «ALPHA» απασχολούμενος στο πολιτικό, κοινοβουλευτικό και το οικονομικό ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη-παρουσίαση δελτίων ειδήσεων.
Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος υπήρξε εξαίρετος συνάδελφος, ο οποίος τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία, την οποία άσκησε με ζήλο και αφοσίωση. Ελεύθερος, ανεξάρτητος, μαχητικός διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπειά του. Ήταν αγαπητός προς όλους μας και έχαιρε βαθιάς εκτιμήσεως από τον κλάδο μας για τη συνέπεια που τον διέκρινε στη δουλειά του και το δημιουργικό του δημοσιογραφικό έργο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τη σύζυγο, τα αγαπημένα του παιδιά και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος εργάστηκε με σεμνότητα και πάθος, αλλά «έφυγε» πρόωρα πριν προλάβει να ολοκληρώσει τα προσωπικά και επαγγελματικά του όνειρα.