ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ωραίο αυτό που έγραψες, αλλά δεν το θυμάμαι!

Το περίεργο είναι ότι μολονότι συρρικνώνεται η κυκλοφορία των εφημερίδων, κάθε τόσο βγαίνουν και άλλες (περί τις 20 μόνο το Σαββατοκύριακο), με τον παραδοσιακό εκδότη να εξαφανίζεται και να τον διαδέχεται ο επιχειρηματίας (όχι μόνο στις εφημερίδες, αλλά και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση), για τους δικούς του σκοπούς – και ο οποίος ποσώς σκοτίζεται για τη σωστή ενημέρωση και την ποιότητα.
Συνακόλουθα και η έκπτωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις ισχνές –ή και καθόλου– αμοιβές. Να προστεθεί και η άνθηση των ποικίλων μορφών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, του διαδικτύου, όπου.. εκτός των άλλων, ο καθένας πλέον μπορεί να αισθάνεται δημοσιογράφος, εκφράζοντας ελεύθερα την όποια άποψή του.
Πράγμα βέβαια θεμιτό σε μια δημοκρατία. Το πρόβλημα είναι τι απομένει στον βομβαρδισμένο πολίτη απ’ ό,τι βλέπει, ακούει, διαβάζει («Ωραίο αυτό που έγραψες, αλλά δεν το θυμάμαι!»).


- απόσπασμα από κείμενο του Δημήτρη Γκιώνη στην Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακου, με τον τίτλο "Ουκ εν τω πολλώ… / Ενας άλλος απολογισμός -για τα ΜΜΕ"