ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Από τον Ψυχάρη, στον Μπόμπολα και τώρα στον Μάρη

Η ανάληψη από τον Νίκο Πεφάνη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου στην 24Media και οι συμπτώσεις

Έφυγε ξαφνικά από το ΔΟΛ για να πάει στο Mega όταν το κανάλι βρισκόταν ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Στη συνέχεια στις αρχές του 2017 εμφανίστηκε ως σύμβουλος του κ. Φώτη Μπόμπολα στον Πήγασο λίγο πριν ο όμιλος οδηγηθεί στην απόλυτη κατάρρευση και την περίοδο όπου εμφανίστηκε στις τράπεζες ως υποψήφιος επενδυτής ο κ. Ιβάν Σαββίδης. Τώρα πέρασε στον όμιλο Μάρη όπου αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου του 2018 τη θέση του CEO.
Ο λόγος  για τον κ. Νίκο Πεφάνη που υπήρξε επί πολλά έτη εξέχων στέλεχος του ΔΟΛ και ήταν στενός συνεργάτη του κ. Σταύρου Ψυχάρη..
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε Διευθύνων Σύμβουλος στο Mega αλλά παραιτήθηκε στις αρχές του 2016 λίγο πριν το κανάλι οδηγηθεί σε ουσιαστική στάση πληρωμών.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε στον Πήγασο όπου ποτέ δεν ανακοινώθηκε η συνεργασία ενώ ατύπως είχε αναλάβει την αναδιοργάνωση του ομίλου
Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι η διαδρομή του κ. Πεφάνη.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη κατέστη στενός συνεργάτης του κ. Φώτη Μπόμπολα έχοντας εικόνα πλήρη για τον ΔΟΛ σε μια περίοδο που οδηγούνταν  προς πώληση τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ. 
Είναι δε ενδιαφέρον ότι μετά την παραίτησή του από το Mega πέρασε από τον Πήγασο ενώ η αποχώρησή του από την Τηλέτυπος οδήγησε ουσιαστικά σε ακυβερνησία την εταιρία λόγω έλλειψης νόμιμου εκπροσώπου.
Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι μετά το σύντομο πέρασμά του από τον Πήγασο πέρασε στον όμιλο Μάρη ο οποίος είναι συνεταίρος της οικογένειας Μπόμπολα στο Στοίχημα.
Είναι επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο όμιλος 24MEDIA έχει αναλάβει το management του Έθνους το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο Σαββίδη.
Πριν περάσει ως τίτλος στον έλεγχο του κ. Σαββίδη είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τον κ. Σαββίδη για συμμετοχή του στον Πήγασο ως στρατηγικού επενδυτή το οποίο έμεινε στα σχέδια μετά την αρχική επαφή με τις τράπεζες οι οποίες στη συνέχεια αναζητούσαν το στρατηγικό επενδυτή.
Υπενθυμίζεται ότι  κατά την περίοδο που ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος προωθούσε σχέδιο εξυγίανσης του Mega και είχε προτείνει την τοποθέτηση Διευθύνοντος Συμβούλου κοινής αποδοχής ο κ. Φώτης Μπόμπολας επέμενε στο να παραμείνει ο κ. Νίκος Πεφάνης.
Αυτό έβρισκε αντίθετη την πλευρά Βαρδινογιάννη με αποτέλεσμα η επιμονή μέχρι τέλους του κ. Μπόμπολα να οδηγήσει την συμφωνία σε αδιέξοδο αλλά στη συνέχεια να παραιτηθεί ο κ. Πεφάνης ο οποίος μέχρι τότε ήταν η μοναδική του επιλογή για το Mega.  

Νίκος Καρούτζος
(nkaroutzos@gmail.com)
- πηγή: bankingnews.gr