ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνοφρένεια: Μας φάγανε επειδή τους ενοχλούσαμε

Οι συντελεστές της εκπομπής κάνουν λόγο για νοσηρό και πολεμικό κλίμα - Τι λέει ο Alpha

Πολλές οι αντιδράσεις για την απότομη διακοπή της γνωστής σατιρικής εκπομπής «Ελληνοφρένεια» έπειτα από επτά εκπομπές, αν και η σύμβαση με τον Alpha ήταν για όλη τη σεζόν. Σύμφωνα με τον Alpha το πρόγραμμα κόπηκε γιατί είχε τηλεθέαση χαμηλότερη από τον μέσο όρο του σταθμού, οι συντελεστές όμως της εκπομπής κάνουν λόγο για λογοκρισία και χθες ανέβασαν σχετική ανάρτηση στα social media (δείτε ΕΔΩ).
 Ο τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» μιλώντας σήμερα στο «Έθνος» για το αιφνίδιο κόψιμο της εκπομπής είπε: «Μας φάγανε επειδή τους ενοχλούσαμε. Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας..
δεν κόβεται, λογοκρίνεται. Δεν πρόκειται για τηλεπαιχνίδι. Η σάτιρα είναι ένα είδος από μόνη της -αν βεβαίως θέλεις κι αντέχεις να έχεις μια τέτοια εκπομπή. Κι αν θέλεις να τη διατηρήσεις, ψάχνεις εναλλακτικές: αλλάζεις μέρα και ώρα στην εκπομπή. Τέλος πάντων θα θεωρούσα τίμιο το "δεν θέλω" , όχι αυτό που έγινε. Πάντως εμείς δεν λυπόμαστε καθόλου. Το θεωρούμε παράσημο. Ήταν τόσο νοσηρό και πολεμικό το κλίμα τον τελευταίο καιρό, που σχεδόν ανακουφιστήκαμε. Ξέρουμε άλλωστε ότι η δουλειά μας είναι να ενοχλούμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με συνέπεια. Να το επαναλάβω; Με συνέπεια».
Μάλιστα ο τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» έδωσε έμφαση και στη χρονική στιγμή που το κανάλι επέλεξε να τους ανακοινώσει το κόψιμο της εκπομπής. «Μας το ανακοίνωσαν αφότου είχα τελειώσει το μοντάζ της επόμενης εκπομπής και το είχα παραδώσει, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα πούμε κάτι».
Την ίδια ώρα κύκλοι του Alpha ανέφεραν ότι στη σύμβαση υπήρχε όρος που προέβλεπε το κόψιμο της εκπομπής αν επί τρεις διαδοχικές εκπομπές η τηλεθέαση ήταν κάτω από τον μέσο όρο του καναλιού (περί το 15%). Μάλιστα αποσαφηνιζόταν από το περιβάλλον του καναλιού ότι ο Alpha δεν ενήργησε λογοκριτικά ούτε ανέστειλε την «Ελληνοφρένεια» εξαιτίας πολιτικής παρέμβασης.