ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Σκέτη μαγεία ο Στέλιος Ράμφος!

Φιλόσοφο να τρέχει σε συνέδρια κόμματος της Δεξιάς και να αναπτύσσει φιλοσοφίες δεν νομίζω να βλέπουμε συχνά (ούτε και σπάνια εδώ που τα λέμε). Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό για το κόμμα αν δεν ήταν κακό για τη φιλοσοφία. Ετσι λοιπόν ο γνωστός συγγραφέας και φιλόσοφος (;), Στέλιος Ράμφος, βρέθηκε στο βήμα του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας να μιλήσει στους ΝεοΔημοκράτες. Λογικό, τι σόι φιλόσοφος θα ήταν αν δεν έτρεχε από την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας; Πότε θα τον δούμε στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» δεν ξέρω ακόμα...
Δεν θα σας κουράσω με όσα είπε στην ομιλία του. Είναι πολύ βαρύγδουπα και σοβαρά απαιτώντας χρόνο και μελέτη, δεν είναι παίξε-γέλασε. Όπως αυτό:.. «Όταν πηγαίνουμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού μας βάζουν να γράψουμε εκθέσεις ιδεών. Κι όταν αυτό το παιδί θα μεγαλώσει, θα μάθει σε γενικότητες. Δεν μαθαίνουμε στα παιδιά να γράφουν για το σακάκι του καθηγητή. Έτσι δεν μαθαίνει να περιγράφει την πραγματικότητα».
Ή αυτό: «Η ανομία εμφανίζεται όταν επικρατεί το προσωπικό μας συμφέρον. Είναι τα εσωτερικά μας Εξάρχεια, που δημιουργούν τα εξωτερικά μας Εξάρχεια».
Ή και αυτό: «Το αίτημα του Συνεδρίου είναι να περάσουμε από τα τέλμα στην ποιότητα. Το τέλμα έχει να κάνει με αυτό το μπέρδεμα της κοινωνίας με το κράτος και η ποιότητα με την καλή συνεργασία κράτους και κοινωνίας. Με έκφρασή του μέσα σε ένα πλαίσιο φιλίας και ελευθερίας, γνήσιου φιλελευθερισμού»
Σκέφτομαι τον τοπικό κομματάρχη της γενέτειράς μου, της Κυπαρισσίας, να ακούει τον Στέλιο Ράμφο να λέει «ταυτίζουμε το κράτος με το αρχαίο και το μεσαιωνικό κράτος» και «η συνέχεια αυτού είναι η γνωστή απολυταρχική εξουσία και αυτή "δένει" την κοινωνία» και τρελαίνομαι. Άξιος.
Ήταν και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο Συνέδριο, μίλησε και αυτός. Ευτυχώς, δεν απειλείται η θέση του Λόρενς Ολίβιε στην κορυφή.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn.gr)