ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

«Ποιος είσαι εσύ ρε;»

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τον Δ. Κουτσούμπα να μπει στη Βουλή - Τι καταγγέλλει το ΚΚΕ (BINTEO)

Αντιδράσεις προκάλεσε η στάση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στον  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και της συνοδείας του. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ ενάντια στην τροπολογία για διώξεις σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, άνδρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να εμποδίσουν τη διέλευση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς και βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή. Μάλιστα ο ένας από τους δύο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων..
απευθυνόμενος στον Δ. Κουτσούμπα του είπε: «Ποιος είσαι εσύ ρε; Ποιος είναι ο κύριος;».
Η στάση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τόσο των ίδιων, όσο και του κόσμου που είδε το περιστατικό, αναγκάζοντας τα ΜΑΤ να κάνουν πίσω.
Το περιστατικό κατήγγειλε άμεσα από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος είπε: «Πριν μισή ώρα εμποδίστηκε και προπηλακίστηκαν οι αστυνομικοί που ήταν μαζί του, ο ΓΓ του Κόμματός μας από τα ΜΑΤ, έξω από τη βουλή. Φαντάζομαι ότι θα έχουν τραβηχτεί και σκηνές. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι το καταγγέλλουμε, ότι είναι απαράδεκτο και ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διότι δεν μπορεί αξιωματικοί και άλλοι να μην γνωρίζουν τον Γραμματέα του ΚΚΕ, το θέμα της καταγγελίας είναι το ένα. Το δεύτερο είναι το σήμα που δίνετε το τελευταίο διάστημα, το σήμα που δίνει η κυβέρνηση. Υπάρχει ένας νόμος ιστορικός: Η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής πάντα συνοδεύεται από αυταρχισμό, τρομοκρατία και προβοκάτσιες».
Για το απαράδεκτο περιστατικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.