ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Τα 3 χρόνια του SDNA και οι «ευχές» του Βαγγέλη Μαρινάκη

Η ιστοσελίδα SDNA έκλεισε τρια χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο και 50 επώνυμοι, παράγοντες, προπονητές κλπ από τον χώρο του αθλητισμού (πχ Σαββίδης, Μελισσανίδης, Γιαννακόπουλος κ.α.) μίλησαν για το τι τους αρέσει και τι τους... χαλάει στο σάιτ απαντώντας σε τρεις ερωτήσεις.
Το SDNA ζήτησε και την άποψη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρχικά αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά μετά απάντησε στις 3 ερωτήσεις του SDNA: Τι του αρέσει, τι δεν του αρέσει και τι εύχεται.
Το SDNA απάντησε με τη σειρά του στα σχόλια του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού και όλα αυτά (αν δεν είναι τρολιά) έχουν ενδιαφέρον. Διαβάστε τα έτσι όπως τα παρουσιάζει το SDNA:..
Είναι δεδομένο ότι το SDNA δεν δημιουργήθηκε για να είναι ευχάριστο, για να κάνει δημόσιες σχέσεις ή ακόμη και για να είναι αλάνθαστο. Στην τριετή πορεία του, έβαλε νέα πράγματα στην ατζέντα, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις, πήρε θέση και -μέσα στην πολυφωνία του - ενόχλησε πολύ ισχυρούς παράγοντες του ποδοσφαίρου. Ασφαλώς, το έχουμε καταλάβει από... «ενοχλήσεις», ο πιο δυσαρεστημένος απ´ όλους είναι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, στον οποίο όμως απευθυνθήκαμε, ως οφείλαμε, και του δώσαμε την ευκαιρία να μας απαντήσει επώνυμα, όπως κάναμε και σε όλους τους ιδιοκτήτες ή προέδρους ομάδων. Λάβαμε τη θέση του αργά το απόγευμα της Κυριακής και φυσικά, λόγω και της κριτικής που έχει δεχθεί, οφείλει να δημοσιευθεί ξεχωριστά.
Προς τιμήν του ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, μας έστειλε τις παρακάτω απαντήσεις-«ευχές»:
- Διαβάζετε το SDNA;
«Εγώ όχι, αλλά το διαβάζουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την επικοινωνία και οι δικηγόροι μου για να καταθέτουν μηνύσεις και αγωγές αφού καθημερινά με συκοφαντεί, άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξης του».
- Τι σας αρέσει στο SDNA;
«Μου αρέσει που είναι πολύ επίμονοι οι άνθρωποι του και προσφέρουν καλές υπηρεσίες στα αφεντικά τους. Γράφοντας πάντα, όπως τους έχουν ζητήσει, ψέμματα και κείμενα λάσπης εναντίον μου και εναντίον του Ολυμπιακού, χωρίς κανένα στοιχείο χωρίς κανένα πραγματικό ρεπορτάζ. Η επιμονή τους και η αφοσίωση τους στα αφεντικά τους με συγκινεί».
- Τι σας χαλάει στο SDNA;
«Δε με χαλάει τίποτα. Πλέον μετά απο τόσο καιρό απλά γελάμε με το SDNA και διασκεδάζουμε με αυτή την ιστοσελίδα που είναι ό,τι πιο γελοίο, χυδαίο και εμετικό υπάρχει στον ηλεκτρονικό Τύπο. Και η ευχή μου είναι να είμαι καλά για να συνεχίσετε να βγάζετε το μεροκάματο σας τα δύσκολα χρόνια που έρχονται εκτελώντας συμβόλαια εναντίον μου».

Οι απαντήσεις του SDNA
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να απαντήσουμε με τη σειρά μας στην τιμή που μας έκανε, σύντομα και κατά τη γνώμη μας ευπρεπώς.
 
1. Το τμήμα επικοινωνίας και το νομικό επιτελείο του κ. Μαρινάκη, πιθανόν να τον ενημερώνουν ελαφρώς στρεβλά, για το τι είναι η δημοσιογραφία, πως ασκείται και ποιόν έχει πραγματικό αφεντικό, δηλαδή την αλήθεια και την ανεξαρτησία. Το τμήμα επικοινωνίας του ίσως δεν μπορεί να το συλλάβει, αλλά το νομικό του επιτελείο θα ήξερε πως αν το sdna συκοφαντούσε, πιθανότατα θα είχε καταδικαστεί τελεσίδικα από κάποια μήνυση που του έχει κατατεθεί, από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη που σεβόμαστε όλοι. Όπως κι εκείνος φανταζόμαστε. Αντιθέτως, έχει καταγράψει ορισμένες υπερήφανες δικαστικές νίκες εναντίον όσων λειτουργούν σαν φερέφωνα.
 
2. Ίσως για χρόνια ο κ. Μαρινάκης νόμιζε ότι η δημοσιογραφία γίνεται κατά παραγγελία, σαν να πετάς κέρματα σε juke box, ίσως έτσι του είπε το τμήμα επικοινωνίας του και ίσως γι'αυτό θεωρεί ότι το ίδιο πράττει και το SDNA. Δεν τον αδικούμε, ούτε για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί. Τα ρεπορτάζ για τα βουλεύματα, τις κατηγορίες, αλλά και τις θέσεις της δικής του πλευράς θα τα βρει σίγουρα στο SDNA, ίσως και σε κάποια άλλα ΜΜΕ που ακολούθησαν το SDNA. Την κρίση για τον δημοσιογράφο όμως, τελικά την κάνει το κοινό και όχι τα οποιαδήποτε αφεντικά. Και το SDNA - σε αντίθεση με ΜΜΕ που ξεφυτρώνουν ως μανιτάρια και επιβιώνουν μόνο απο χρηματοδοτήσεις και χωρίς κοινό - αγκαλιάστηκε από 4 εκατομμύρια αναγνώστες (μέχρι τώρα). Με εκείνους και μόνο έχουμε υπογράψει συμβόλαιο να γράφουμε τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως θέλουν τα κάθε λογής αφεντικά-εκδότες να είναι.
Αν το SDNA πάντως τον διασκεδάζει, όπως τον διασκέδαζε κάποτε κατά δήλωσή του το πόρισμα Κορέα, θα πρέπει μάλλον να ανησυχεί για το χιούμορ του...

3. Είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, ευχόμαστε όλοι να είμαστε γεροί για να τις προσπεράσουμε, ο καθένας τη δική του. Μακάρι το 2018 να μας βρει όλους υγιείς, δυνατούς και ελεύθερους, να λέμε τη γνώμη μας.
 - διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις των υπολοίπων παραγόντων