ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Μαθήματα... ορθοφωνίας με τον ΕΔΟΕΑΠ στον αέρα

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Ωσαννά στο Τσίπρα και στη διαπλοκή ψέλνουν οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ...
Φαίνεται ότι η πλειοψηφία στο ΔΣ, μάλλον διευρύνεται τελευταία, προοδεύει και με την στάση της:
1-«Καταπίνει» τις απολύσεις στον Αnt1 και στις εφημερίδες που έγιναν στην τελευταία 24ωρη απεργία. Με τον τρόπο αυτό δηλώνει συνοδοιπόρος στον κυβερνητικό και εργοδοτικό βιασμό δικαιωμάτων και κατακτήσεων επιφέροντας καίριο πλήγμα ακόμη και στην μητρότητα. Απόλυση.. λόγω εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό είναι το καινούργιο δόγμα… «ευαισθησίας» που συνδέει την εργοδοτική αυθαιρεσία με την Αντωνιάδου, τον Καπάκο, τον μικρό από τον Αnt1 και την υπάλληλο της Κουντουρά.
2 -Αποδέχεται τον εμπαιγμό των εργαζομένων στο ΔΟΛ από τον ειδικό εκκαθαριστή και τις Τράπεζες., Μιλάμε για τον εκπρόσωπο της Grant Thornton, ο οποίος έφαγε πόρτα από το Πρωτοδικείο, που του επέστρεψε πίσω τα παραστατικά για την εκκαθάριση επειδή «ξέχασε»(;)-λέει- να αναφέρει τα έξοδα του, μήπως και μάθουμε πόσα πήρε. Ο Αγγελίδης της εκκαθάρισης ο Ματζούνης της Alpha και οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν πως όσους φέσωσε ο Ψυχάρης εφέτος δεν θα κάνουν Χριστούγεννα, επειδή επέλεξαν να σταθούν όρθιοι απέναντι στους εκβιασμούς μεγιστάνων του Τύπου και των Τραπεζών
3 -Υιοθετεί την υπονόμευση της τελευταίας 24ωρης απεργίας με πρακτικές όπως αυτή που ανακοινώθηκε στο Ρ/Σ Το Κόκκινο, όπου ο αριστερός πρώην(;) χρηματιστής Νικόλτσιος συνεταίρος του Γκανά στην ίδια εταιρία, καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν 20% σκόντο στη ριζοσπαστική αριστερή πολιτική. Να αποδεχτούν «η διαγραφή του χρέους» να αρχίσει με δυο δικά τους μηνιάτικα από αυτά που τους οφείλει το κόμμα. για την δουλειά τους στο ραδιόφωνο.
4 -Συναινεί , στην ουσία με τις κυβερνητικές επιθέσεις κατά των δημοτικών ραδιοφώνων που εκδηλώνεται, σε πρώτη φάση, με την κατάσχεση των λογαριασμών μισθοδοσίας στο Ρ/Σ 9,84 . Με την χλιαρή στάση της η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ απέναντι στο πρόβλημα βάζει πλάτη στις κυβερνητικές πρακτικές. Προηγουμένως όμως προσπάθησε να «πνίξει» το ψήφισμα του προχθεσινού συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ, επειδή έκατσε βαριά στο σβέρκο η πρωτοβουλία της ΚΕΔ, να καταθέσει σχετικό κείμενο που υπερψηφίσθηκε με 125-1 από τους παριστάμενους συνέδρους.
5 - Τα έδωσε όλα για να « κλέψει» δυο έδρες στο ΔΣ της ομοσπονδίας. Με πραξικοπηματικές διαδικασίες που κορυφώθηκαν στο 8ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με το θλιβερό συνεταίρο της Μπερεδήμα( που από το σύστημα Κατσανιώτη-Κεδίκογλου έπεσε στην αγκαλιά του Κρέτσου) «απέκλεισε» ενοχλητικούς από την εφορευτική επιτροπή. Μόνο που τελικά έμεινε χωρίς Κουμπιά. Όσο για τις κλεμμένες την «παραχάραξη» του πρωτοκόλλου και όλα τα άλλα η υπόθεση μάλλον θα λυθεί στα δικαστήρια, μια και διαπιστώνονται σκαστές παρανομίες.
6 -Αποδέχεται να γίνουν «φύλλο και φτερό» ευαίσθητα ( ιατρικά) δεδομένα των μελών –ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ ικανοποιώντας τους καναλάρχες, που ζήτησαν να τα βλέπει ο ιατρός εργασίας για να αρχίσουν oι προγραφές. Κάνει ότι ζητάει ο Κυριακόπουλος του STAR αλλά βάζει στο κάδρο και την ΕΡΤ, για ξεκάρφωμα όμως αφού εκείνη δεν το ζήτησε. Δεν φαντάζεται τι θα ακολουθήσει.
7 -Αδιαφορεί με την εισβολή εργολάβων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, που χαρατσώνουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα της περιόδου 2012-13 από την ειδική εκκαθάριση. Είναι λεφτά( υπερωρίες, πρόσθετα κλπ) που έχει μπλοκάρει το Μαύρο. Τώρα όμως αρνείται να τα πληρώσει και το σύστημα Παππά με κίνδυνο σε λίγες μέρες να παραγραφούν.
8 -Σφυρίζει αδιάφορα με την ιστορία της Eurostat, και το γεγονός ότι Τσακαλώτος Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος έκλεισαν στο άψε σβήσε την Τρίτη αξιολόγηση με Ιφιγένεια και τον ΕΔΟΕΑΠ που είναι στον αέρα όπως λέει η ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ Με τον Καπάκο , την Αντωνιάδου τον Καρούτζο τον Γκανά και όλη την παρέα να είναι συνένοχοι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η προτεραιότητα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην αυριανή συνεδρίαση είναι πρόταση για σεμινάρια ορθοφωνίας(..!) μήπως και θολώσουν τα νερά. Θέλουν, όπως φαίνεται να μάθουν τον κόσμο να λέει καθαρά « Ωσαννά στο Τσίπρα και στους εργοδότες….».
Μας πετάνε σε ένα ράντζο στο διάδρομο και θέλουν να τους λέμε και ευχαριστώ. Να τους χαίρονται όσοι τους ψηφίζουν και όποιοι ακόμη τους ανέχονται.
                                                                                   20/12/2017
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων