ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

K. Βαξεβάνης: Να έρθουν να τους εξηγήσουμε πως βγαίνει το Documento

Eπίθεση κατά της εφημερίδας Documento εξαπέλυσε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων», η Ασημακοπούλου έκανε δηκτικά σχόλια για την εφημερίδα, ζητώντας  λεπτομέρειες για τη νομική μορφή της εταιρίας αλλά και τη διαφήμιση που λαμβάνει. Μάλιστα, ζήτησε από τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Νίκο Παππά να απαντήσει αν τον συνδέει συγγενική σχέση με τον Καλογρίτσα.
«Έκανα μία ερώτηση για τη σχέση με τον Καλογρίτσα. Δεν θα μιλήσω εγώ για την ποιότητα της εφημερίδας Documento, είναι μία -τη λες και πολυτελή έκδοση- κανονική εφημερίδα. Ρωτάμε υπουργέ όχι μόνο αν είναι φίλος σας ο Καλογρίτσας αλλά και πόσα χρήματα δίνετε σε διαφήμιση» είπε, ζητώντας παράλληλα.. λεπτομέρειες για το πώς μία μονοπρόσωπη ΙΚΕ εκδίδει εφημερίδα.
Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατηγόρησε τον Ν. Παππά ότι συνεχίζει προσπάθεια, καθεστωτικού τύπου, ελέγχου της ενημέρωσης. «Χτες το βράδυ, ο πρωθυπουργός μάς ρώτησε αν μας ενδιαφέρουν τα πόθεν έσχες. Η αλήθεια είναι πως εσάς σας ενδιαφέρουν μόνο τα πόθεν έσχες των πολιτικών σας αντιπάλων. Εμείς, σήμερα καταθέσαμε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς εσάς και τον υπουργό Οικονομικών για τον έλεγχο προέλευσης και νομιμότητας των κεφαλαίων της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα Documento» είπε η Ασημακοπούλου και πρόσθεσε, ότι «η συγκεκριμένη εφημερίδα, στην αρχή δημιουργήθηκε από τον κ. Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα» και γι΄ αυτό η ΝΔ καταθέτει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, με την οποία ζητεί να ενημερωθεί, πως γίνεται μια μονοπρόσωπη με 20.000 ευρώ κεφάλαιο, να εκδίδει μια πολυτελή έκδοση και πόσα λεφτά παίρνει για κρατικές διαφημίσεις.
Το Documento απάντησε στη βουλευτή της ΝΔ αναφέροντας:
Ας παραβλέψουμε πως η τομεάρχης της ΝΔ ουδέποτε είχε δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για τα Μέσα των θαλασσοδανείων με αέρα ή χωρίς, πόσο μάλλον για εκείνα που έλαβαν εκατομμύρια από το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ, περνώντας στην ουσία. Αφού η κ. Ασημακοπούλου έχει πάρει την απόφαση να αυτοεξεφτελίζεται μπροστά στο πανελλήνιο, δεν θα σταθούμε εμείς εμπόδιο. Γιατί δεν γίνεται να μην γνωρίζει πως ο κ. Καλογρίτσας έχει αποχωρήσει από την εφημερίδα εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Επίσης, καλό θα ήταν να απευθυνθεί άμεσα σε κάποιον οικονομολόγο ή νομικό για να της εξηγήσει τι εστί ΙΚΕ και κατά πόσο μπορεί ή όχι να εκδίδει εφημερίδα μία τέτοια εταιρία. Παράδοξο δε πως ενώ οι offshore «έρχονται και πάνε» στο Μοσχάτο, η κ. Ασημακοπούλου αγνοεί τις ΙΚΕ. Ίσως, αν επισκεφτεί το γραφείο του προέδρου της ΝΔ να της εξηγήσει τι είναι οι ΙΚΕ, αφού η σύζυγός του πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως εμπλέκεται στα Paradise Papers λόγω της παραδείσιας εταιρίας που διατηρούσε αλλά και της άγνωστης offshore που χρηματοδότησε την εταιρία ρούχων της Μαρέβας Μητσοτάκη.
Όσον αφορά το ζήτημα της διαφήμισης, στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας αναγράφεται η διεύθυνση των γραφείων μας. Μπορείτε να μας επισκεφτείτε όποτε θέλετε για να σας δώσουμε τις ανάλογες απαντήσεις.
Ο εκδότης - διευθυντής της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης,  έγραψε σχετικά στο twitter:
Έχει και η Άννα Μισέλ απορίες για το πώς τα βγάζουμε οικονομικά στο Documento.Να έρθει να της εξηγήσουμε. Αλλά να φέρει και τα χαρτιά του πόθεν έσχες της να μας εξηγήσει τα εισοδήματά της από κληρονομιές γιατί έχουμε και μεις απορίες