ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες:

Πέντε κανάλια και δύο εταιρείες ζητούν ενημέρωση για τον διαγωνισμό ενώ κατατέθηκαν στο ΕΣΡ και προδικαστικές προσφυγές 

του Χρήστου Ξανθάκη

Εξελίξεις στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς χθες οι τηλεοπτικοί σταθμοί, έστειλαν εκπροσώπους στο ΕΣΡ προκειμένου να ενημερωθούν περαιτέρω για τη διαδικασία, ενώ σήμερα, Τρίτη, κατέθεσαν προδικαστικές προσφυγές πάλι στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Χθες, Δευτέρα, εμφανίστηκαν στο Συμβούλιο, εκπρόσωποι πέντε καναλιών και δύο εταιρειών, που, κατά δήλωσή τους, ενδιαφέρονται να μετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης. Τα κανάλια ήταν.. το STAR, το ΣΚΑΪ, o ANT1, ο Alpha και το «Ε», ενώ οι εταιρείες ήταν οι: Proteas Productions and Media Ltd και Mixta.
Η ενημέρωση αφορούσε στη συμπλήρωση των αιτήσεων για τον διαγωνισμό και θα επαναληφθεί την Παρασκευή, με παρόντες τεχνικούς των ιδίων εταιρειών.
 
Προδικαστικές προσφυγές στο ΕΣΡ

Στο μεταξύ, σήμερα, κατατέθηκαν στο ΕΣΡ οι προδικαστικές προσφυγές των σταθμών για τη διαδικασία αδειοδότησης. Τα κανάλια ζητούν αναστολή της διαδικασίας, διαφωνώντας με τον αριθμό των αδειών [επτά], το τίμημα εκκίνησης [35 εκατ. ευρώ], και με το γεγονός ότι κατά την άποψή τους, δεν γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες πριν τη διαδικασία και επίσης κατά την άποψή τους, γιατί η διαδικασία διεξάγεται με οικονομικά και όχι ποιοτικά κριτήρια.
Οι εν λόγω προσφυγές, είναι κατά κάποιο τρόπο υποχρεωτικές, για να μπορέσουν ακολούθως να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΕΣΡ έχει περιθώριο μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, για να απαντήσει στις προδικαστικές προσφυγές των καναλιών.
Σε περίπτωση που δεν εκδώσει απάντηση, θεωρείται πως αυτές έχουν απορριφθεί. 

- από το newpost