ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Nέες συνεργασίες του ΑΠΕ με ξένα Μέσα Ενημέρωσης

Νέες συμφωνίες με ξένα μέσα ενημέρωσης για την ενίσχυση της συνεργασίας, την ανταλλαγή γνώσεων και την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων στα ΜΜΕ, υπέγραψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Συγκεκριμένα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπέγραψε συμφωνίες με την ειδησεογραφική πλατφόρμα BBG, το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων KYODO, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Μεξικό NOTIMEX, το αυστραλιανό ΑΑP και το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ..

Σκοπός των εν λόγω συμφωνιών είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μέσω της ανταλλαγής ειδήσεων, φωτογραφιών και βίντεο στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού.
Η πλατφόρμα BBG direct περιλαμβάνει τη φωνή της Αμερικής (VOA), η οποία παρέχει ειδησεογραφικές, ενημερωτικές και πολιτιστικές ειδήσεις σε 45 γλώσσες και σε περισσότερους από 164 εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας, KYODO, καλύπτει με ακρίβεια και ταχύτητα τις συνεχώς μεταβαλλόμενες εξελίξεις στην Ιαπωνία και τον υπόλοιπο κόσμο, διανέμοντας ειδήσεις όλο το εικοσιτετράωρο σε εγχώρια και ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα.
Το επίσημο μεξικανικό πρακτορείο ειδήσεων, NOTIMEX, διαθέτει ένα δίκτυο με περισσότερους από 300 δημοσιογράφους, φωτογράφους και ανταποκριτές.
Το αλβανικό πρακτορείο ΑΤA, με παρουσία από το 1912, είναι μέλος του Συνδέσμου Εθνικών Πρακτορείων Ειδήσεων της Μαύρης Θάλασσας.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Australian Associated Press (AAP) παρέχει συνεχή ροή ειδήσεων και πληροφοριών μέσα από ένα εθνικό δίκτυο επαγγελματιών δημοσιογράφων και ανταποκριτών.
Σε αυτήν τη συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή, τα πρακτορεία ειδήσεων επιδιώκουν να ενισχύσουν τους δεσμούς επαγγελματικής συνεργασίας τους και να δώσουν έμφαση στη δημιουργία φιλικών σχέσεων και εποικοδομητικής συνεργασίας.