ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Τη δική του «Singular Logic» στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εκλογικά αποτελέσματα


Τον δικό του μηχανισμό, που θα θυμίζει εν πολλοίς τον αντίστοιχο που διέθετε επί χρόνια το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, θα έχει το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκέντρωση και παρακολούθηση των

εκλογικών αποτελεσμάτων. Πρόκειται για ένα εγχείρημα, με στόχο να έχει η Κουμουνδούρου σε «real time», εικόνα όλης της διαδικασίας καταμέτρησης και πώς εξελίσσεται το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το σύστημα θα λειτουργεί παράλληλα με το επίσημο του υπουργείου Εσωτερικών.
 Μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα υποδέχεται τα αποτελέσματα, όπως θα τα δίνουν οι εκλογικοί του αντιπρόσωποι στα 21.198 εκλογικά τμήματα της χώρας. Σε συνεπικουρία των αντιπροσώπων, το κόμμα έχει ορίσει και επιπλέον 800 επόπτες, για τον ακριβή και αξιόπιστο έλεγχο των στοιχείων – ήτοι συνολικά 22.000 άνθρωποι θα είναι διασυνδεδεμένοι σε όλη την Ελλάδα για το σκοπό αυτό.
Την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα χειρίζεται μία 15μελής ομάδα στελεχών με επικεφαλής τον Κώστα Πουλάκη, που έχει εμπειρία από εκλογικές διαδικασίες – ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι ουσιαστικά για ένα war room, που θα αναλύσει όλα τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή.

- από ρεπορτάζ του Γιάννη Μακρυγιάννη στο ieidiseis (oλόκληρο ΕΔΩ)