ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Πορτοσάλτε: Ακούμε και Μποφίλιου, δεν είναι στο βουνό, δεν έχει κάνει αντάρτικο;


Όταν οι καλλιτέχνες μιλούν πολιτικά θα δεχτούν πολιτική κριτική. Σε όποια πλευρά και αν ανήκουν

Ειλικρινά εκπλήσσομαι από την... έκπληξη κάποιων για τη διαδικτυακή επίθεση στον Διονύση Σαββόπουλο. Δηλαδή τι περίμεναν, πως δεν θα δεχτεί πολιτική κριτική όταν μιλάει πολιτικά; Αναμενόμενο. Όπως αναμενόμενες είναι και κάποιες βρώμικες επιθέσεις εναντίον του από τα social media. Τώρα όμως θα μάθουμε πως λειτουργούν διάφοροι ανώνυμοι στα social media, την επίθεση στον Σαββόπουλο περιμέναμε;
Ειδικά με τον Διονύση Σαββόπουλο που ο καψερός έχει την ίδια πολιτική άποψη εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον.
Tα παραπάνω σχολιάζει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στο e-tetradio και συνεχίζει τον συλλογισμό του υιοθετώντας και τα επιχειρήματα του Αρη Πορτοσάλτε:

"Τα ίδια συμβαίνουν με όλους τους καλλιτέχνες σε όλες τις πολιτικές πλευρές. Αυτοί που τώρα θυμώνουν με τις επιθέσεις στον Σαββόπουλο, δεν έλεγαν τίποτε προ διμήνου όταν έγινε ο κακός χαμός με την Τάνια Τσανακλίδου και την ερμηνεία της έξω από το Εθνικό, στον Μέρμηγκα.

Τα ίδια δεν συνέβησαν με τον Σταμάτη Σπανουδάκη όταν πήρε το μέρος της Νέας Δημοκρατίας; Τα ίδια δεν ζήσαμε και με τον Σταμάτη Κραουνάκη όταν πήρε το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ; Είπαμε, συμβαίνει σε όλες τις πλευρές.

Αλλά δεν μιλάω μόνο για τα social media, μιλάω και για αρθρογράφους σε εφημερίδες. Διαβάζω σε ΝΕΑ και Καθημερινή αυτές τις δύο ημέρες άρθρα υπέρ Σαββόπουλου και κατά εκείνων που τον κατακρίνουν. Δεν θέλω να υπενθυμίσω τι έγραφαν οι ίδιοι, ναι οι ίδιοι, για τη Νατάσα Μποφίλιου όταν έδωσε εκείνη τη συνέντευξη που μιλούσε για το ΚΚΕ και το βουνό. Την κατακρεούργησαν. Και σήμερα άλλωστε ο Άρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΙ την ειρωνευόταν λέγοντας «ακούμε και Νατάσα Μποφίλιου, δεν είναι στο βουνό, δεν έχει κάνει αντάρτικο;».

Ή, μήπως, να ξεχάσω τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι καλλιτέχνες οι οποίο συμμετείχαν στη συναυλία της ειρήνης για την Ουκρανία στα Προπύλαια που τους έβγαλαν όλους φιλοπουτινιστές;

Θα κλείσω με κάποια λόγια του Αρη Πορτοσάλτε (ναι!) που με βρίσκουν σύμφωνο (τα αλίευσα στο Κουτί της Πανδώρας): «Όταν κάνεις μία πολιτική δήλωση μπλέκεσαι σε ένα μύλο πολιτικής δήλωσης. Δεν είναι θέμα αριστερού ή δεξιού. Η πολιτική δήλωση έχει σημασία. Μπορείς να είσαι ότι θέλεις. Όταν παίρνεις θέση και χώνεσαι μέσα στα αλώνια της πολιτικής αντιπαράθεσης θα είσαι έτοιμη να δεχθείς και σχόλια».
Απολαμβάνω και τα (ευγενικά) σχόλια εναντίον του Σαββόπουλου και τα (ευγενικά) σχόλια εναντίον της Μποφίλιου".