ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

O δημοσιογράφος-χειριστής...


Για σχέδιο Μητσοτάκη πίσω από το «πετσόκομμα» του Αρείου Πάγου σε σειρά ακροδεξιών κομμάτων, με σκοπό την πριμοδότηση συγκεκριμένου μορφώματος, αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επικείμενη εκλογική διαδικασία, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.
Όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα: Ηδη από τα τέλη του 2019, ακροδεξιός – συνωμότης κομματίδιου που όλως τυχαίως πέρασε αλώβητο από το εκλογικό «λεπίδι» του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με «δημοσιογράφο», ο οποίος βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Μητσοτάκη, προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια στήριξης στον νυν πρωθυπουργό.
Σε γνώση της εφημερίδας Documento, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχουν περιέλθει ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και -κυρίως- πώς δομήθηκε ο συνωμοτικός σχεδιασμός λιθαράκι, λιθαράκι. 
To δημοσίευμα αναφέρει πως μέσω του «δημοσιογράφου» – «χειριστή», ο συνωμότης έδινε επικοινωνιακές συμβουλές στον απρόσεκτο Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος -λόγου χάρη- μιλούσε σε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων με το χέρι στην τσέπη.
Πιο συγκεκριμένα - συμφωνα πάντα με το Documento- στις 15 Σεπτεμβρίου του 2021, ο «δημοσιογράφος» με την απευθείας πρόσβαση στον πρωθυπουργό έθεσε το εξής ερώτημα στο ακροδεξιό στέλεχος: «Για να είναι ακριβής η μεταφορά, εκτός από την ευρύτερη διάθεση “συμπόρευσης” τι άλλο είναι το ζητούμενο;». Η απάντηση που πήρε από τον συνωμότη ήταν: «Αν συμπίπτουμε, να οριστεί ένας χειριστής – επαφή για αυτή τη σχέση. Κατά προτίμηση εσύ. Όπου να απευθυνόμαστε για κάθε θέμα».
Επίσης, σε «γαλάζιο» στέλεχος με πλούσια δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συνωμότης είχε πει: «Την κρίσιμη ώρα θα στηρίξουμε. Είναι απόφαση που δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αποστεί αυτής».
Σύμφωνα πάντα με το Documento, «ο συνωμότης -μεταξύ πολλών άλλων- καταφερόταν με χυδαίο τρόπο ενάντια σε μεγαλόσχημη επιχειρηματία που αναλαμβάνει εθνικά πρότζεκτ παγκόσμιου βεληνεκούς, ενώ βιτριολικά ήταν τα σχόλια τόσο κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη όσο και κατά προέδρου κόμματος που αφορούν περιστατικά της ιδιωτικής του ζωής, γεγονός που θα μπορούσε να προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση».

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Ενώ ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως δήθεν πολέμιος της Ακροδεξιάς, καθημερινά αποκαλύπτονται τα υπόγεια νταραβέρια του μαζί της με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης Δεξιάς – Ακροδεξιάς εφόσον κερδίσει τις εκλογές.
Μετά το δημοσίευμα της KONTRA NEWS για τον “καφέ” ηγεσίας Ακροδεξιού κόμματος στο Μέγαρο Μαξίμου, το Documento δημοσιεύει συνομιλίες ανάμεσα σε “διαμεσολαβητή” του Μεγάρου Μαξίμου και σε πρόσωπα στην κορυφή Ακροδεξιού κόμματος, με στόχο την συμπόρευση.
Αποκαλύπτεται έτσι ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του κ. Μητσοτάκη. Όχι να αποκλείσει τον Κασιδιάρη. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και χωρίς εμπλοκή της Δικαιοσύνης με την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Και γι’ αυτό την απέρριψε ο κ. Μητσοτάκης. Μετά το ναυάγιο της προσπάθειας δωροδοκίας του κ. Τζανερίκου, στόχος του κ. Μητσοτάκη ήταν να διαμορφώσει στη Δικαιοσύνη τους συσχετισμούς που θα απέκλειαν από τις εκλογές και άλλα κόμματα της “Δεξιάς πολυκατοικίας”, ώστε να ενισχυθούν εκείνα που του είχαν δηλώσει την πίστη τους.
Όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτοφανή για την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία. Αλλά από τον κ. Μητσοτάκη τα περιμένουμε πλέον όλα. Είναι ένας αδίστακτος πολιτικός που παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα διστάσει πουθενά προκειμένου να διατηρηθεί γαντζωμένος στην εξουσία. Ακόμη και να κάνει παιχνίδια με τις εκλογές. Ακόμη και να ευτελίσει μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως ο αποκλεισμός των εγκληματιών νεοναζί από τη Βουλή. Τόσο επικίνδυνος είναι.
Ελπίζουμε σήμερα τουλάχιστον να καταλάβουν το λάθος τους και οι πολιτικές δυνάμεις που έσπευσαν να δώσουν στήριξη στις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη.
Οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποκτούν πλέον χαρακτήρα ιστορικής σημασίας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Η νίκη της ΝΔ θα βρει τη χώρα με μια συγκυβέρνηση Δεξιάς – Ακροδεξιάς, που όσα ζήσαμε αυτά τα 4 χρόνια, με υποκλοπές, χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, διαφθορά, καταστολή, θα μοιάζουν με παιδική χαρά. Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να ματαιώσει οριστικά την επιχειρούμενη συνωμοσία Μητσοτάκη – Ακροδεξιάς κατά της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, κατά της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Οι ευθύνες όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων είναι εξίσου ιστορικές».