ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Δύο κρυφά αγκάθια


Σε μεγάλο αγκάθι εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» στις συντάξεις. Οπως μου έλεγε παλιός αριστερός που βλέπει τα πράγματα αποστασιοποιημένα, είναι πολλοί οι συνταξιούχοι που το 2019 «δεν είχαν καταλάβει τον ακριβή αντίκτυπο» της απόφασης Κατρούγκαλου και σήμερα το διαπιστώνουν στα ATMs. H εκτίμησή του είναι πως η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα του στοιχίσει ετεροχρονισμένα.
Από την άλλη, η Ν.Δ. έχει να αντιμετωπίσει μια άλλη κρυφή παγίδα, που είναι οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί του ηλεκτρικού, οι οποίοι έρχονται τον χειρότερο μήνα: των εκλογών. Η ίδια πηγή κατέληξε λέγοντάς μου πως οι εκλογές «είναι περίεργες και το τοπίο πολύ θολό».
Ανησυχία για τις δημοσκοπήσεις
Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς καλή πηγή μού μετέφερε μια ανησυχία που δεν εκδηλώνεται δημοσίως. Οπως μου έλεγε, μπορεί επισήμως να τις καταγγέλλουν –στη χειρότερη ως κατευθυνόμενες, στην καλύτερη ως αναξιόπιστες–, αλλά στην Κουμουνδούρου ανησυχούν για τις δημοσκοπήσεις. Αυτό που λένε μάλιστα πολλά στελέχη του κόμματος είναι πως ακόμη και οι πιο φιλικές μετρήσεις δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα και ουσιαστικά η μάχη εστιάζεται στο πόση θα είναι τελικά η διαφορά.