ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα για την 21η Μαΐου


Την τελική λίστα με τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα πρέπει να προσέλθουν οι πολίτες για να ψηφίσουν στις Μαΐου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.Στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών μπορείτε να δείτε με ένα κλικ πού ακριβώς ψηφίζετε στις εθνικές εκλογές

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι, βάσει Συντάγματος, υποχρεωτική, όμως υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες πολιτών που επιτρέπεται να μην ψηφίσουν.

Με απόφαση που υπογράφει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού καθορίζονται και τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας τα οποία θα λειτουργήσουν στις εκλογές του Μαΐου.

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαΐου, χρησιμοποιώντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - δηλαδή χωρίς να βάζουν σταυρούς. Κάλπες αναμένεται να στηθούν σε 81 πόλεις του εξωτερικού.

Ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες καλούνται να δώσουν τα άτομα ηλικίας 17 ετών που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, αλλά και όσοι πολίτες ψηφίζουν για πρώτη φορά στις εκλογές.

Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ζητήματα που αφορούν στην ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις»: 2131361500.