ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Σκουντιόμαστε με την παραδοχή Μητσοτάκη για τις υποκλοπές...


Ράνια Τζίμα: «Παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;". 
Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει "δεμένα τα χέρια μου"»

Δεν «μάσησε» τα λόγια της η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα που εκπροσώπησε το MEGA στο χθεσινοβραδινό debate και ξεχώρισε, τόσο με τις εύστοχες και καίριες ερωτήσεις της, που αν μη τι άλλο, έβγαλαν ειδήσεις, αλλά και με την αποτίμηση που έκανε μετά το τέλος της τηλεμαχίας.
Σε έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται, η Ράνια Τζίμα περιέγραψε με σαφήνεια το πλαίσιο εντός του οποίου κλήθηκαν οι έξι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους. 
«Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα», υπογράμμισε και σχολίασε το παρασκήνιο της τηλεμαχίας των έξι πολιτικών αρχηγών, ενώ προχώρησε και σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη.
«Εχω να πω ότι οι συνάδελφοι ήταν όλοι εξαιρετικοί. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το debate κατάλαβαν ότι υπήρχε πρόθεση από τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Την επόμενη φορά θα ήταν καλό και οι δημοσιογράφοι να έχουν λίγο λόγο στον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουν, όχι τίποτα άλλο, γιατί την επόμενη ημέρα τα ακούμε κιόλας και τα ακούμε για πράγματα τα οποία δεν έχουμε ορίσει. Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο debate. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε.
Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους "ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση". Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως "κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή". Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω "παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;". Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει "δεμένα τα χέρια μου". Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί
», αποκάλυψε το πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο η δημοσιογράφος και σημείωσε:
«Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός. Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω. Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο debate».