ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ας με πετάξει έξω ο Μητσοτάκης!


Η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα βάζει «φωτιά» στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο με την πρόεδρο των βενζινοπωλών Αττικής και υποψήφια του κόμματος στο νότιο τομέα να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά της.
H Μαρία Ζάγκα, υποψήφια πλέον βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών με την ΝΔ. τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο. Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη - και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή - ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζάγκα.
Όταν όμως της επισημάνθηκε από το πάνελ ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για μείωση του ΕΦΚ στο πρόγραμμα της ΝΔ και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε το συζητά, εκείνη άστραψε και βρόντηξε: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα και το κόμμα ξέρει ποια είμαι».