ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Μήνυμα Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Εάν έχεις αξιοπρέπεια, παραιτείσαι...


Νέα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε απόψε απ' την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των υποκλοπών, στη σκιά μάλιστα της ομολογίας του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του debate.

«Δεν υπάρχει καμία χώρα της Ευρώπης που να είχε συμβεί κάτι τέτοιο και να μην είχαν σηκωθεί και οι πέτρες για να διώξουν τους βιαστές της δημοκρατίας από την εξουσία. Οι παράνομες παρακολουθήσεις απαγορεύονται και διώκονται παντού στην Ευρώπη. Το ίδιο και στην Αμερική. Και υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις Δυτικές δημοκρατίες» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τόνισε: «Εάν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νομούς φεύγεις. Όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εάν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εάν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα του κόσμου εαν ένας ΠΘ είχε εξαναγκαστεί να ομολογήσει ότι παρακολουθούσε παράνομα το μισό πολιτικό σύστημα, θα είχε ήδη παραιτηθεί».

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αφήνει μια χώρα «όπου η δημοκρατία δεινοπαθεί». «Με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Και τις παράνομες παρακολουθήσεις», όπως είπε και συμπλήρωσε ότι «ο κος Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει ένα καθεστώς. Μια αυταρχική δημοκρατία. Παρακολουθούσε μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα. Αντιπάλους και εχθρούς».

Και συνέχισε το σφυροκόπημα: «Εννιά μήνες ψεύδεται για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Δεν το ήξερα, όλα έγιναν εν αγνοία μου», έλεγε. Και κρυβόταν πίσω από το απόρρητο. Αλλά να που ομολόγησε χωρίς ξύλο, με μια κανονική δημοσιογραφική ερώτηση στο debate:

Και ότι υπάρχει σκάνδαλο, μαρτύρησε. Ομολόγησε ο ίδιος τα ψέματά του και την ενοχή του. Και ότι δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι να παρακολουθεί παράνομα. Αλλά μένει ακόμα στη θέση του, ανέγγιχτος. Όλοι παραμένουν ανέγγιχτοι. Στη θέση της η εισαγγελέας των υποκλοπών, που υπέγραφε δίχως να υπάρχει εθνικός λόγος, δηλαδή παράνομα. Στο σπίτι του και όχι στο σκαμνί της δικαιοσύνης ο επικεφαλής της ΕΥΠ».

Νέο μήνυμα στον Νίκο Ανδρουλάκη

Και σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά και σε δυνητικούς ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Αφού είπε ότι ο Μητσοτάκης «διεκδικεί στις κάλπες άλλη μια τετραετία παρακράτους»και «διεκδικεί η ψήφος του ελληνικού λαού να ξεπλύνει το βιασμό του Συντάγματος και της Δημοκρατίας που διέπραξε», είπε:

«Απευθύνομαι στους συντηρητικούς πολίτες και τους ρωτώ: Θα τον ξεπλύνετε με την ψήφο σας;

Απευθύνομαι όμως και στον κο Ανδρουλάκη που για πρώτη φορά προχθές μίλησε καθαρά για την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι. Και τον ρωτώ :

Πιστεύει αλήθεια πως αυτό μπορεί να γίνει με μια κυβέρνηση της ΝΔ του κου Μητσοτάκη; Προφανώς, και δε θα γίνει ποτέ.

Για αυτό ας αφήσει τους ανιστόρητους διμέτωπους. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους, θα αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα και θα ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα».

Ακρίβεια, πανδημία, έγκλημα στα Τέμπη

«Δεν είναι μόνο οι υποκλοπές που δεν θυμίζουν μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη για μια τετραετία δεινών, αδικίας, ανισότητας και ψέματος. Έχει την ευθύνη για τον τραγικό χειρισμό στην πανδημία» είπε ακόμα ο Αλ. Τσίπρας.

Ειδικά για τη διαχείριση της πανδημίας σημείωσε: «Χάσαμε 37.000 ανθρώπινες ζωές. Είμαστε από τις χειρότερες χώρες στους δείκτες της απώλειας ανθρώπινης ζωής, αναλογικά με τον πληθυσμό μας όχι μονάχα στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έχει την ευθύνη για τα ατελείωτα ψέματα και τη συγκάλυψη. Όταν μας έλεγε ότι είναι ψέμα πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν έχουν τις ίδιες πιθανότητες να σωθούν με όσους είναι εντός ΜΕΘ. Ενώ γνώριζε και έκρυβε την έκθεση των Καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, που έλεγε ακριβώς το αντίθετο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τσουνάμι ακρίβειας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «έχει την ευθύνη για τη διπλή αισχροκέρδεια που πλήττει κάθε ελληνικό νοικοκυριό». «Πρώτη η χώρα μας στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, στις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. Και την ίδια στιγμή πανηγύρια για ρεκόρ εσόδων από το ΦΠΑ. 50 φόρους πανηγυρίζει ότι μείωσε.

Πώς όμως πανηγυρίζει από τη μια ότι μείωσε τους φόρους, αλλά πανηγυρίζει κι από την άλλη ότι στα δημόσια ταμεία έχουν εισρεύσει δισεκατομμύρια υπερέσοδα από φόρους;

Πώς τετραγωνίζει τον κύκλο;

Από ποιες τσέπες τα άντλησε;

Και σε ποιες τσέπες τα κατευθύνει;

Όλοι ξέρουμε πια την αλήθεια. Υπερκέρδη στις εταιρίες ρεύματος και καυσίμων. Διάλυση της ζωής για εκατομμύρια οικογένειες».

Και συνέχισε: «Έχει την ευθύνη γιατί μετέτρεψε τη ΔΕΗ από επιχείρηση κοινής ωφέλειας σε επιχείρηση ληστείας για τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους. Και κερδών, παχυλών μισθών, μπόνους για τους εκλεκτούς του συστήματος και τα γαλάζια καλόπαιδα».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο έγκλημα των Τεμπών: «Έχει την ευθύνη τέλος για ένα κράτος που δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τη στοιχειώδη ασφάλεια στους πολίτες του.

Γιατί 4 χρόνια δήθεν ψηφιοποιούν το κράτος, αλλά για 12 λεπτά δεν υπήρχε ούτε ένα απλό σύστημα για να σταματήσει δυο τρένα που έτρεχαν το ένα πάνω στο άλλο. Γιατί όταν ρωτούσαμε στη Βουλή τον Καραμανλή τι γίνεται με την ασφάλεια των τρένων κραύγαζε: ντροπή!

Γιατί όταν φώναζαν οι συνδικαλιστές τους έβγαζαν τις απεργίες παράνομες. Κι έπειτα, όταν έγινε η τραγωδία, απέδειξε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγει ο ίδιος λάδι.

Δεν ήξερε ούτε με τα τρένα τι γίνεται. Όπως και με τις ΜΕΘ, τις υποκλοπές, τον Πάτση, τη Νικολάου, τον ανεψιό του, τον Λιγνάδη. Αυτός δεν είναι υπεύθυνος πρωθυπουργός. Είναι ανεύθυνος άρχων! Και υποκριτής».

«Συμβόλαιο Αλλαγής»

«Εμείς προσερχόμαστε σε αυτή τη μάχη, καταθέτοντας το «Συμβόλαιο Αλλαγής». Ένα Συμβόλαιο με δυο εταίρους, τον λαό και την προοδευτική κυβέρνηση.

Και έναν βασικό όρο, που διατρέχει όλα τα άρθρα του: Δικαιοσύνη για όλους. Δικαιοσύνη παντού.

Επιγραμματικά προβλέπει: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο αποτελεσματικό κράτος.

Αυτή είναι η ουσία της δικαιοσύνης. Η ουσία της αλλαγής. Ναι, αλλά δε βγαίνει λένε με το πρόγραμμά σας ο λογαριασμός» τόνισε.

- από efsyn.gr