ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Με εντολή του Μαρινάκη κόπηκε συνέντευξη Βαρουφάκη στα «Νέα»


Ανακοίνωση-καταγγελία κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» και του ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Μαριμάκη εξέδωσε το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει το ΜέΡΑ25: «η γραπτή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στα "Νέα" και τον Δημήτρη Μανιάτη, συνέντευξη που η ίδια η εφημερίδα ζήτησε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη πρόθυμα παραχώρησε, δεν θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα. Ο λόγος είναι ότι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε εντολή να κοπεί, γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος που παρουσιάζεται σε προεκλογικό βίντεο του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.
Θυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας και ναυτιλιακού στόλου, έχει στα χέρια του το μονοπώλιο της διανομής του Τύπου μέσω της εξαγοράς της εταιρείας "'Αργος", και είναι ιδιοκτήτης του Μega Channel, του καναλιού που εξ ίσου αιφνιδίως "έκοψε" προγραμματισμένη εμφάνιση του υποψηφίου του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Κλέωνα Γρηγοριάδη
».
Συμπερασμαστικώς, «είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης της χώρας ότι για όλα αυτά δεν ιδρώνει κανένα θεσμικό αυτί. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα συνεχίσει να κατονομάζει και να αντιμάχεται με όλες τους τις δυνάμεις κάθε ολιγάρχη που κρατάει τη χώρα σε κατάσταση Κολομβίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, μετά το τέλος της οποίας παρατίθεται ολόκληρη η επίμαχη συνέντευξη.


Η συνέντευξη δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί, αν και ήταν έτοιμη, λόγω ενός προεκλογικού σποτ του κόμματος, με αναφορά στον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον έδειχνε σε μία φωτογραφία αγκαλιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και έκανε λόγο για «μαυραγορίτες της κατοχής». Ενα άλλο σποτ του ΜέΡΑ25, πιο πρόσφατο, ανέφερε: «Τολμήσαμε να κατονομάσουμε τους ολιγάρχες περιφρονώντας τις μηνύσεις τους, είναι ο κύριος Μαρινάκης, είναι ο κύριος Αλαφούζος, είναι ο κύριος Βαρδινογιάννης».