ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Θύελλα μετά την παραδοχή Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών


Στους ρυθμούς του χθεσινού ντιμπέιτ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων κινείται η πολιτική επικαιρότητα με βουλευτές τους να συνεχίζουν την αντιπαράθεση στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές.
Οι πολιτικοί αρχηγοί κλήθηκαν να απαντήσουν σε ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ζητώντας εκ νέου την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά η είδηση προέκυψε από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε για πρώτη φορά, μετά από δυόμιση χρόνια, πως η υπόθεση των υποκλοπών είναι σκάνδαλο, πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» για να συμπληρώσει ότι «δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».
Η πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων και οι ερωτήσεις ειδικά της Ράνιας Τζίμα έφεραν σε δύσκολη θέση χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κλήθηκε να απαντήσει αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη, όπως το έχουν κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο Κουρτς, ο Τζόνσον και ο Νίξον.
Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πως δεν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί και έδειξε ως υπεύθυνους τους «προϊσταμένους», εννοώντας τον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη, και τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, υπενθυμίζοντας ότι παραιτήθηκαν αμέσως και επαναλαμβάνοντας ότι ανέλαβε την ευθύνη προκειμένου να διορθώσει «μια σειρά από αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα».
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας με σχόλιο στον τηλεοπτικό αέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με σημερινή του ανακοίνωση επιμένουν ζητώντας να γίνει γνωστό «ποιος και γιατί παρακολουθούσε» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
 «Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Άραγε ποιος ήταν εκείνος που του τους είπε» και «αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, με δεδομένο ότι έχουν απομακρυνθεί οι δυο ως υπεύθυνοι γιατί ο ίδιος δεν παραιτήθηκε ως πολιτικός προϊστάμενός τους;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.
Αίσθηση προκάλεσε η σφοδρή αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη στη διάρκεια της τηλεμαχίας κατά την οποία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της Νέας Δημοκρατίας, κράτησε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στη διμέτωπη κριτική.
 «Ναι δεν είμαι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, αλλά είμαι κίνδυνος για τη ΝΔ, γι αυτό και με παρακολουθούσαν. Στόχος μου είναι να αναλάβουν τις ποινικές ευθύνες τους και πάνε φυλακή όσοι το διέπραξαν» απάντησε στον πρωθυπουργό. «Όταν υπάρχουν τέτοια εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγώ λέω αυτό που ισχύει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στην ποινική δικαιοσύνη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.