ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Αμηχανία στη ΝΔ για την Αγαπηδάκη


Εκεί που είχαν ακουστεί τα ονόματα της Σοφίας Μπεκατώρου και της Αναστασίας Κοτανίδου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, προέκυψε Ειρήνη Αγαπηδάκη, γνωστή για ακραίες αντιΣΥΡΙΖΑ αναρτήσεις πριν από τις εκλογές του 2019.
Με «προξενητή» τον Απόστολο Δοξιάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την όρισε ειδική γραμματέα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, στη συνέχεια γγ δημόσιας υγείας και, τελικά, της προσέφερε μια τιμητική θέση με μεγάλο συμβολισμό για λόγους που δεν είναι εύκολο να εξηγήσουν ακόμη και έμπειρα στελέχη της ΝΔ.
Τα ερωτήματα που δεν απαντώνται εύκολα είναι:
  • Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να πείσει μια προσωπικότητα υψηλού κύρους και κοινωνικής αποδοχής για να δείξει ότι έχει ακόμη «εφεδρείες».
  • Γιατί στράφηκε σε ένα πρόσωπο ταυτισμένο με την τοξικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ώρα που καταγγέλλει την τοξικότητα την οποία προσπαθεί να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Γιατί δεν επέλεξε τουλάχιστον μια σημαντική γυναίκα της ΝΔ, όπως το 2019 την Μαριέττα Γιαννάκου, για να τονώσει το παραταξιακό φρόνημα.
  • Γιατί δεν κάλεσε μια αναγνωρίσιμη γυναίκα της κεντροαριστεράς για να σηματοδοτήσει άνοιγμα σ αυτόν τον πολιτικό χώρο.
Είναι πολύ ενδεικτικές όσων λέγονται σε ιδιωτικές συζητήσεις βουλευτών της ΝΔ οι αναρτήσεις του πρώην υπουργού Ανδρέα Ανδριανόπουλου:


Καλά λόγια για την επιλογή της Ειρ. Αγαπηδάκη είπε κυρίως ο Απ. Δοξιάδης που εμφανίζεται ως μέντοράς της και ως ο άνθρωπος που την έφερε κοντά στον Κ. Μητσοτάκη, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον πρωθυπουργό που εμφανίζεται να επηρεάζεται καθοριστικά από το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Για να καταλάβει κανείς πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του ο Απόστολος Δοξιάδης αρκεί να θυμηθεί την επιστολή του προς τη διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, όταν δήλωσε ότι δεν μπορεί να αρθρογραφεί σε μια εφημερίδα στην οποία εργάζεται ο δημοσιογράφος Δ. Μανιάτης (δείτε ΕΔΩ).
- από το TVXS