ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Ποιος γνωστός δημοσιογράφος είναι o προξενητής;


Ψαρεύουν ψήφους και στην ακροδεξιά δεξαμενή του «ΕΑΝ»

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες απ' την κυβέρνηση ήθελαν να το παίξουν σχεδόν αποκλειστικοί τιμητές της δημοκρατίας που κόπτονταν να υψώσουν ανάχωμα στην εκλογική κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά δεν κρύβεται το ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο που ανακηρύχθηκε για λίγες ημέρες πρόεδρος του πολιτικού μορφώματος Κασιδιάρη που θα το οδηγούσε στις κάλπες.
Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου στον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που αφού τα «έσπασε» με τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης «ανάστησε» το κόμμα του «ΕΑΝ» και τελικά κατεβαίνει με αυτό στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής της ΝΔ για τον μέχρι πρότινος μπροστινό του Κασιδιάρη και όσα γνωρίζει για εκείνον, είπε χαρακτηριστικά: «Ο Κύριος Κανελλόπουλος ήταν ένας βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος και φαντάζομαι ότι και τώρα πρέπει να είναι. Δεν είχε δείξει δείγματα…». Κάπου εκεί τον διέκοψε η δημοσιογράφος ρωτώντας τον πώς φαντάζεται ότι παραμένει δημοκρατικός όταν έγινε πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη. «Εννοώ στην αντιμετώπιση των συναδέλφων του και στο βίωμά του», πρόσθεσε βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης.
Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου προκάλεσαν όπως είναι φυσικό αντιδράσεις απ' την αντιπολίτευση.
«Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τη δήλωση του κ. Αθανασίου για τον κ. Κανελλόπουλο» τόνισε η εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Σε δήλωσή της αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου αποκάλεσε χθες τον κ. Κανελλόπουλο "βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο". Τον παραλίγο πρόεδρο του κόμματος Κασιδιάρη!»
«Τι ακριβώς συμβαίνει; Βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης σε υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Κανελλόπουλο όπως αναφέρει δημοσίευμα; Με τον κ. Τζήμερο μήπως; Συναντήθηκε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου; Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις» τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου.

Άμεση αντίδραση υπήρξε απ' το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, συμμετείχε στο ίδιο πάνελ του MEGA με τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε: «Θα ξεκινήσω αρχικά με αυτό το οποίο είπε ο κ. Αθανασίου, που χαρακτήρισε τον κ. Κανελλόπουλο δημοκράτη ακόμη και σήμερα. Κύριε Αθανασίου είναι απαράδεκτο να το λέτε αυτό. Τον άνθρωπο, ο οποίος λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη και των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να τον χαρακτηρίζουμε βαθύτατα δημοκράτη. Λειτουργεί όλες αυτές τις ημέρες και αυτό το διάστημα ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη. Τη μια τον κάνει αρχηγό του κόμματός του. Μόλις καταλαβαίνουν ότι θα καταπέσουν στον Άρειο Πάγο, φεύγει και κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές με άλλο κόμμα. Με αυτή τη ρητορεία δείχνουμε ανοχή».

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας KONTRA υπό τον τίτλο «Στο Μαξίμου για... καφέ η ηγεσία κόμματος της ακροδεξιάς πολυκατοικίας / Με προξενητές Τον Γ. Γεραπετρίτη και γνωστό δημοσιογράφο», αναφέρεται σε μυστικές επαφές της Ν.Δ. με στόχο την μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα του Φ. Κρανιδιώτη και του Θ. Τζήμερου, σε περίπτωση που το κόμμα αυτό μπορέσει να περάσει το όριο του 3% και μπει στη Βουλή. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διέψευσε κατηγορηματικά συναντήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων με στέλεχος ακροδεξιού σχήματος. Ωστόσο, και στο παρελθόν υπήρχαν ανοιχτοί δίαυλοι με την Χρυσή Αυγή, με ενδιάμεσο τον Τάκη Μπαλτάκο.

Καταπέλτης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινές δηλώσεις του απ' την Τρίπολη σχετικά με την τροπολογία Βορίδη. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τελικά «ο στόχος τους δεν ήταν ο Κασιδιάρης, αλλά να ελέγξουν ποια κόμματα θα κατέβουν και ποια όχι από τη λεγόμενη ”δεξιά πολυκατοικία”».
 «Και έπεσε βόμβα στη δεξιά πολυκατοικία αυτές τις μέρες», σχολίασε, λέγοντας ότι «κάποια ”διαμερίσματα” καταστράφηκαν και κατέρρευσαν, κάποια άλλα έμειναν ακέραια». «Τα ”διαμερίσματα” εκείνων των κομμάτων που έχουν δηλώσει πίστη στον Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα των εκλογών, θα κατέβουν στις εκλογές, εκείνα που δεν έχουν δηλώσει πίστη, δεν θα κατέβουν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Στο θέμα επανήλθε με νέα της δήλωση η Πόπη Τσαπανίδου, καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει.
«Ο κ. Σκέρτσος καλό είναι να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον κ. Αθανασίου ότι ο κ. Κανελλόπουλος είναι «βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος» και εάν είναι αληθές το σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την ηγεσία ακροδεξιού κόμματος στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αν ισχύει με ποιον συναντήθηκε; Με τον παραλίγο αρχηγό του κόμματος Κασιδιάρη, ή με τους κυρίους Κρανιδιώτη και Τζήμερο που έσπευσαν να δηλώσουν μετεκλογική στήριξη στη ΝΔ και έτσι κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη κάθοδο τους;» τονίζει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.