ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση στο ντιμπέιτ


Όχι είπε η Διακομματική Επιτροπή στην η πρόταση που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι, που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών να αντικατασταθεί η έκτη ενότητα -που προβλέπει ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών- με μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.
Η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής αποφάσισε την προσθήκη μιας νέας ενότητας που αφορά στη Νέα Γενιά.
Πλέον επί τάπητος τίθενται οι λεπτομέρειες για το ντιμπέιτ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00 από την ΕΡΤ.
Ακόμη, δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη σειρά βάσει της οποίας θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά ενότητα.
Σύμφωνα με τους όρους της τηλεμαχίας, κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερολέπτων και η απάντηση θα έχει διάρκεια ενάμιση λεπτό.
Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).
Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.
Την Πέμπτη σε δηλώσεις τους οι έξι δημοσιογράφοι είχαν τονίσει τη σημασία του να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν μια ελεύθερη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς.
Το debate θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, στο Studio 4 του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για αυτό το σκοπό.