ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Μακελειό στο Βελιγράδι: 8 παιδιά και ένας ενήλικας νεκροί από την επίθεση ένοπλου 14χρονου!


Εν εξελίξει τραγωδία στο Βελιγράδι μετά την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση 14χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο της σερβικής πρωτεύουσας. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μεγαλώσει.
Μπροστά σε μια ανείπωτη τραγωδία βρίσκεται η Σερβία, καθώς ο απολογισμός από την πρωτοφανή επίθεση του 14χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο μεγαλώνει.
Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για οκτώ μαθητές νεκρούς, αλλά και τον φύλακα του σχολείου, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα του δράστη. Παράλληλα έξι παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Βελιγραδίου.
Ο 14χρονος με τα αρχικά Κ.Κ., που χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του για το μακελειό, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην αυλή του σχολείου, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά του.


Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό συνέβη σήμερα λίγο μετά τις 8 το πρωί όταν ο 14χρονος, μαθητής της 7ης τάξης, εισέβαλε στο κτίριο με πιστόλι, σκότωσε αρχικά τον φύλακα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά μαθητών και εργαζόμενων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον δράστη μετά από επιχείρηση εντός του κτιρίου, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε σε ακτίνα αρκετών τετραγώνων.
Στο σημείο έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα, αλλά και τρομοκρατημένοι γονείς μαθητών, ενώ δεν έχει σημειωθεί ξανά αντίστοιχο περιστατικό στη χώρα.