ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Αιχμές και ευχές...


Με αιχμές για τη μεγάλη καθυστέρηση στην πορεία των ερευνών και σαφείς αναφορές στην κατάταξη της χώρας μας στα «τάρταρα» της ελευθερίας του Τύπου και του Κράτους Δικαίου, απότοκο και της δολοφονίας Καραϊβάζ, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) χαιρετίζει μεν την εξέλιξη με τις δύο συλλήψεις, τονίζει δε την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί σε αυτό το έγκλημα που στιγμάτισε τον χώρο της ενημέρωσης, καθώς και όλες οι πτυχές της υπόθεσης.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την πρόοδο στις έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Η σύλληψη των δυο φερόμενων ως δραστών είναι σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών και όλων των πτυχών της υπόθεσης.
Το Δ.Σ. παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει ότι, έστω και 2 χρόνια μετά, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που αποτελεί αγκάθι στη λειτουργία της Δημοκρατίας, βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ενημέρωση.
Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας, δεκάδες δημοσιογραφικές ενώσεις σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια τού Γ. Καραϊβάζ και απαίτησαν την άμεση αποκάλυψη, σύλληψη και καταδίκη των δραστών.
Η διεθνής δημοσιογραφική οικογένεια αναμένει τις εξελίξεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την καταδίκη φυσικών και ηθικών αυτουργών, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους, αλλά και να βελτιωθεί η κατάταξη της χώρας στις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου». 
Κ.Κ. (EφΣυν)