ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Tι φοβάται ο Μητσοτάκης;


Τόβαλε στα πόδια και αρνήθηκε την πρόσκληση του Mega για ντιμπέιτ με τον Τσίπρα

Αρνητική ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στην πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για debate μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο Μητσοτάκης όχι μόνο το βάζει για άλλη μία φορά στα πόδια, καθώς φοβάται την σύγκριση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αλλά δια του Άκη Σκέρτσου εξαπολύει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και στρίβει δια των... θεσμών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε εμφανή πανικό είδε «αυτοπρόσκληση» του ΣΥΡΙΖΑ και όχι αίτημα του MEGA, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση για «δυσανεξία» στους θεσμούς.
Η απάντηση του Άκη Σκέρτσου:
«Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».
«Πολλά λόγια κύριε Σκέρτσο για να πείτε απλά ότι για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια από την αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα» ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην αρνητική απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, έπειτα από πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη» δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου απαντώντας στο αίτημα που απηύθυνε το κανάλι.
«Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών» κατέληξε η Πόπη Τσαπανίδου.

Το αίτημα που έστειλε το MEGA

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Σταμάτης Μαλέλης με επιστολή του σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα πρότεινε τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
«Κύριοι,
το MEGA, το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοιχτό διάλογο - ντιμπέιτ στο κεντρικό στούντιο του σταθμού μας.
Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη - Τσίπρα θα συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου.
Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος».