ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ένταση στον ΣΚΑΪ: Απαράδεκτος ισχυρισμός Λάμψια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – Παρενέβη on air η Τσαπανίδου


Σε έναν απαράδεκτο ισχυρισμό προχώρησε ο Παναγιώτης Λάμψιας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα καθώς ισχυρίστηκε ότι «υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη». Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου, η οποία έκανε παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη να χαρακτηρίζει το σχόλιο του Παναγιώτη Λάμψια κάπως… τραβηγμένο.
«Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια» είπε αρχικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.
Στη συνέχεια σε μία προσπάθεια να τα μαζέψει σημείωσε ότι «ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές καταδικασθέντων για τη 17 Νοέμβρη».
Ο Παναγιώτης Λάψιας είπε επίσης ότι «φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν – που είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε».

Η παρέμβαση Τσαπανίδου

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου έκανε παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «ντρέπομαι να επαναλάβω τους χαρακτηρισμούς που άκουσα και ένιωσα την ανάγκη να παρέμβω»:
«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους.
Είχατε φιλοξενήσει τον κ. Λάμψια στο δελτίο σας, ακούσατε το σχόλιό του, τον ρωτήσατε για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε ‘μίμο’ του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατι ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρή και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή
».

Μετά την παρέμβαση Τσαπανίδου, ο Παναγιώτης Λάμψιας όχι μόνο δεν ανακάλεσε το προβλητικό σχόλιο αλλά επέμεινε στη απαράδεκτη ρητορική του: «Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των εκτελεσθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί έχουν γίνει πορείες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε αυτές. Δεν εννοούσα ότι το έκανε ο κύριος Τσίπρας» είπε.

«Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε» 

«Τι ακούνε τα αυτιά των τηλεθεατών που σας παρακολουθούν. Μιλάτε για στελέχη που έχουν δώσει μάχες υπέρ της δημοκρατίας. Στελέχη που δεν ανέχθηκαν, πόσω μάλλον δεν συμβάδισαν με την τρομοκρατία. Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε» τόνισε εκ νέου η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.
«Μου ζητάνε να κάνω δήλωση μετάνοιας; Δεν θα την κάνω. Δεν συνηθίζω να κάνω μετάνοια για τίποτα. Αυτή ήταν η άποψη μου. Αν δεν σας αρέσει λυπάμαι» απάντησε προκλητικά ο Παναγιώτης Λάμψιας
Σημειώνεται ότι στο στούντιο ήταν ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος αποχώρησε καταγγέλλοντας αυτή την χυδαία ρητορική μετά και την απαράδεκτη στάση και τις φωνές κατά του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Παναγιώτη Δουδωνή.