ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Φτηνά κόλπα για τα κλικ, ακόμα και από σοβαρά ονόματα του Τύπου


-«ΝΟΜΙΖΩ ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. ΝΟΜΙΖΩ ότι είναι θέμα χρόνου».
-«ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας» (αυτός που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία).
-«Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, ΦΑΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας».
-«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και ΠΙΣΤΕΥΩ ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός».
-«ΝΟΜΙΖΩ ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο».
Τα αποσπάσματα με τα «νομίζω», «πιστεύω», «φαίνεται» (τα κεφαλαία δικά μας) είναι από δηλώσεις δύο συνδικαλιστών της αστυνομίας σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Στον τίτλο του ρεπορτάζ ιστοσελίδας με όνομα που έχει σοβαρό παρελθόν στην έντυπη ενημέρωση, διαβάζουμε –ψηλά στην αρχική σελίδα– ότι «Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Καραϊβάζ» και, ακόμα, ότι βρισκόμαστε «Προ των πυλών (για) νέες συλλήψεις», καθώς και ότι είμαστε «κοντά στον ηθικό αυτουργό οι αρχές».
Περιμένοντας να πληροφορηθείς τις ραγδαίες εξελίξεις που έρχονται, πατάς το λινκ της αρχικής σελίδας και βρίσκεσαι «εσωτερικά» στην είδηση όπου ο τίτλος και το ακριβές νόημα έχουν αλλάξει με ένα μικρό, μικρούλικο, ερωτηματικό: «Δολοφονία Καραϊβάζ: Έρχονται εξελίξεις;» Και από τη δήλωση «ΠΙΣΤΕΥΩ ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός» στον τίτλο υπάρχει μόνο το «πολύ κοντά να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός».
Γενικά, όλο το ρεπορτάζ στηρίζεται σε δηλώσεις τεσσάρων ατόμων: των δυο συνδικαλιστών, της συζύγου Καραϊβάζ και του δικηγόρου τής οικογένειας ο οποίος ανέφερε για τον ηθικό αυτουργό ότι «είναι δύσκολο να εντοπιστεί». Όμως αυτή η τελευταία εκτίμηση δεν αναδείχτηκε στον τίτλο ή στον υπότιτλο, αλλά προτιμήθηκαν οι αναφορές χωρίς τα «πιστεύω» και «νομίζω».
Συμπέρασμα: Η διαδικτυακή ενημέρωση δεν μπορεί, ακόμα και στις πιο σοβαρές φίρμες, να ξεπεράσει τις παιδικές της αρρώστιες. Και εξακολουθεί να ψαρεύει κλικ με κόλπα, θολώνοντας τα νερά και ροκανίζοντας το κύρος της.
- από το HARDDOG