ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Πως οι Αρβύλες ξεκόλλησαν το Open από το βυθό της τηλεθέασης


* Δεν έμεινε απλώς στο μπλοκάρισμα του Ντόναλντ Τραμπ το Twitter, αλλά πήγε κι ένα βήμα παραπέρα:Εξολόθρευσε πάνω από 70.000 λογαριασμούς που ανήκαν σε συνωμοσιολόγους οπαδούς του κινήματος QAnon, επικαλούμενο την πιθανότητα το περιεχόμενό τους να οδηγήσει σε βίαιες.. καταστάσεις εκτός δικτύου. Κάτι σαν αυτό δηλαδή που είδαμε με την εισβολή στο Καπιτώλιο ή κάτι σαν αυτό που φημολογείται ότι θα δούμε τώρα με την ορκωμοσία Μπάιντεν.
* Το είχε, βεβαίως, ξανακάνει το Twitter, όταν τον περασμένο Ιούλιο έσβησε περισσότερους από 7.000 λογαριασμούς που είχαν σχέση με την QAnon, αλλά ξεφύτρωσαν πολλαπλάσιοι παραμυθατζήδες λόγω των προεδρικών εκλογών. Τόσο ανθρώπινοι όσο και ρομποτικοί, μιας και το δίκτυο μοιάζει πολύ με την Ελλάδα:
Είσαι ό,τι δηλώσεις!
Οπότε φτιάχνει ο άλλος έναν λογαριασμό δικό του, φορτώνει και άλλους εκατό λογαριασμούς με ρομποτάκια και γίνεται η δουλίτσα. Ως την ώρα που αρχίζει να τον ψάχνει το FBI και τα μεγαθήρια της κοινωνικής δικτύωσης αποκτούν ξαφνικά κοινωνική συνείδηση…
* Πίσω στα δικά μας όμως και στην απήχηση που είχε η πρώτη μέρα των Ράδιο Αρβύλα Βγήκαν λοιπόν τα νούμερα από την Nielsen και είδαμε ότι τα παιδιά από τη Σαλονίκη καταγράψανε ένα αξιόλογο 17,3 % στο σύνολο του κοινού (αυτό μας κάνει 835.000 τηλεθεατές!) και ένα μάλλον θριαμβευτικό 23,1 % στις ηλικίες από 18 ως 54 έτη, αυτό, δηλαδή, που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «δυναμικό κοινό».
Την ίδια ώρα οι ειδήσεις του Star είχαν μερίδιο 13,5 % (12,4 % στα δυναμικά κοινά), οι ειδήσεις του ΣΚΑΪ είχαν μερίδιο 11,8 % (8,5 % στα δυναμικά κοινά) και οι ειδήσεις του Μega είχαν μερίδιο 6,7 % (8,7 % στα δυναμικά κοινά).
Με δυο λόγια, οι Αρβύλες κατατρόπωσαν τα δελτία των αντιπάλων καναλιών, δίνοντας μια γερή ώθηση στο Open μπας και ξεκολλήσει επιτέλους από το βυθό της τηλεθέασης. Αν συνεχίσουν αναλόγως και τις υπόλοιπες μέρες, το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη ενδέχεται ν’ αγγίξει διψήφιο μέσο όρο στου σύνολό τους, κάτι που φάνταζε μάλλον ακατόρθωτο στην αρχή της σαιζόν.

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost