ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

«Γαλάζια» κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη


Στην υγειονομική κρίση και τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιώργος Κύρτσος, εκτιμώντας πως θα.. είχαν σωθεί χιλιάδες ζωές «αν είχαμε επιβάλλει γενικό και αυστηρό lockdownστις αρχές Νοεμβρίου» και πως «έτσι όπως πάμε έχουμε μπροστά μας άλλους 5.000 έως 10.000 θανάτους ενώ παρατείνεται η οικονομική αστάθεια λόγω των λεγόμενων μέτρων ακορντεόν».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο iEidiseis εξέφρασε τον προβληματισμό του για την «οικονομική αστάθεια λόγω των λεγόμενων μέτρων ακορντεόν»
«Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση και συμφέρον να πάμε άμεσα σε ένα γενικό και αυστηρό lockdownγια να ισορροπήσουμε την κατάσταση», δηλώνει ο Γιώργος Κύρτσος και προειδοποιεί: «Το επισημαίνουν ήδη πολλοί λοιμωξιολόγοι και γιατροί και εκτιμώ ότι αν δεν το κάνουμε εμείς με δική μας πρωτοβουλία θα μας το επιβάλουν οι συνθήκες σε ένα έως δύο μήνες».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής σχολιάζει επικριτικά την μεγάλη αύξηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου.
«Είμαι συνεπής υποστηρικτής του επιτελικού κράτους και του μικρού και ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πιεζόμενη από το χρόνο και τα προβλήματα και έχοντας γνώση των δυσλειτουργιών της κρατικής μηχανής προσπαθεί να διευκολυνθεί μεγαλώνοντας τον αριθμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου.
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για σοβαρό λάθος εκτίμησης. Με τη μέθοδο που ακολουθείται απομακρυνόμαστε από το επιτελικό κράτος, προσθέτουμε στη σύγχυση αρμοδιοτήτων και στέλνουμε λάθος μήνυμα στους πολίτες που είναι υπέρ μιας λιτής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης
», ανέφερε χαρακτηριστικά.