ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Θα το δούμε λοιπόν κι αυτό; Θα απαιτήσει η Ιερά Σύνοδος να περάσουν πειθαρχικό κάποιοι δημοσιογράφοι;


* Οπότε γίνεται το σύστριγγλο στα Θεοφάνια, παίρνει ο κόσμος στο ψιλό την Εκκλησία, κάνουν υπομονή οι παπάδες, σιγοβράζουν, σιγοψήνονται, πόσο ν’ αντέξουν πια; Ανακοίνωσις της Ιεράς Συνόδου, κυρίες και κύριοι:
«Κατά την εορτή των Θεοφανείων εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των..προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
* Εντάξει λες, αναμενόμενη είναι και ολίγη γκρίνια. Αλλά οι ρασοφόροι το χοντραίνουν στη συνέχεια το παιχνίδι. Λα, τα μινόρια:
«Καταγγέλλει τα προβληθέντα από τον εορτασμό των Θεοφανείων παλαιοτέρων ετών ως εφετινά στιγμιότυπα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR, καθώς και για δημοσιεύματα του Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υψηλή δημοκρατική αποστολή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».
Και συνεχίζουν για όσους και όσες δεν το εμπεδώσαμε:
«Διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή στην Εκκλησία, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους ποιμένες και τον λαό της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».
* Και κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, τονίζοντας ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα «ψευδή δημοσιεύματα».
Πράγμα το οποίο θα προκαλέσει έναν γέλωτα στα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, μιας και δουλειά τους είναι να ασχολούνται με τα κακώς κείμενα της τηλεόρασης και όχι με όλα όσα συμβαίνουν στον έντυπο ή διαδικτυακό Τύπο.
Εκεί δεν χωράει καμία νουθεσία, πλην του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ και, στην περίπτωση που κάποιος το παρακάνει με την λιβελογραφία, του εισαγγελέα.
* Θα το δούμε λοιπόν κι αυτό; Θα απαιτήσει η Ιερά Σύνοδος να περάσουν πειθαρχικό κάποιοι δημοσιογράφοι; Θα ζητήσει παρέμβαση της εισαγγελίας; Αναμένουμε με αγωνία, για να δούμε κι εμείς επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο…

- από τη στήλη medioΠΙΛΑΦΟ του Xρήστου Ξανθάκη στο newpost