ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΣΚΑΪ, τίνος είναι το ποδήλατο;


Να λοιπόν που στον ΣΚΑΪ έγινε είδηση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «παραβίασε τα μέτρα με το ποδήλατό του». Και, μάλιστα, το παρουσίασε και στο δελτίο ειδήσεων, όχι σε κάποια άσχετη εκπομπή.Με μία διαφορά: την παράνομη βόλτα δεν την έκανε ο δικός μας πρωθυπουργός, ο Τσώρτσιλ, ο Μωυσής, αλλά ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, ο Μπόρις Τζόνσον. Την παράνομη βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα όμως την «έθαψαν».
Ετσι φτάνουμε στο παράδοξο γεγονός τα ελληνικά ΜΜΕ να παίζουν την ίδια είδηση όταν αφορά τον Αγγλο πρωθυπουργό αλλά να σφυρίζουν αδιάφορα όταν αφορά τον Ελληνα.



Την ίδια ώρα στα ΝΕΑ ένας δημοσιογράφος γοητεύεται από το απαράμιλλο στυλ και τη φινέτσα του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου. Ερωτας όχι με την πρώτη ματιά αλλά με το πρώτο μπρίφινγκ των συντακτών.
Και κάπως έτσι η δημοσιογραφία στη χώρα μας πιάνει πάτο. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται βέβαια αλλά την πληρώνουμε όλοι οι άλλοι.
Το γεγονός ότι και στην Αγγλία άλλαξαν το νόμο μετά την παράνομη ποδηλατάδα του πρωθυπουργού, όπως συνέβη και στην Ελλάδα, δεν μου προκαλεί απορία: τα ίδια κάνουν όλοι οι δεξιοί, παντού.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν