ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου του Epsilon - Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ


Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Γιώργου Σφακιανάκη το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον στο Μαρούσι. Ο δημοσιογράφος την ώρα της έκρηξης εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό.
Σε σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που μας εστάλη αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Ο εμπρησμός και η ολική καταστροφή του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Γιώργου Σφακιανάκη, αρχισυντάκτη της εκπομπής « Αποδείξεις live» του καναλιού Epsilon, με στόχο τον παρουσιαστή τον Μένιο Φουρθιώτη, αποτελεί βάναυση επίθεση στην ελευθεροτυπία , στην δημοσιογραφία και στην δημοκρατία χθες Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2020.
Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε περάσει δίπλα ακριβώς από το παγιδευμένο αυτοκίνητο λίγο νωρίτερα, καθώς η είσοδος του πλατό, βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» από το φονικό σημείο , είσοδο που χρησιμοποιεί ο ίδιος για την έναρξη της εκπομπής. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση ακολουθεί μια σειρά επιθέσεων που έχουν προηγηθεί. Μία εβδομάδα πριν, με διαταγή της αστυνομίας είχε εκκενωθεί το τηλεοπτικό στούντιο, την στιγμή που η εκπομπή ήταν σε απ’ ευθείας μετάδοση, καθώς άγνωστοι είχαν προειδοποιήσει αφού απείλησαν την ζωή του Μένιου Φουρθιώτη για ύπαρξη βόμβας στο πλατό όπου εκείνη την στιγμή εργαζόντουσαν δεκάδες τεχνικοί και δημοσιογράφοι.
Η επίθεση επίσης με τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του παρουσιαστή αλλά και των πολλαπλών προειδοποιητικών μηνυμάτων τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες της εκπομπής, ενισχύει το σκεπτικό μας για ευθεία απειλή κατά της ζωής τους παρουσιαστή , αλλά και για εκφοβισμό και τρομοκρατία των εργαζομένων. Αμέσως μετά την εκδήλωση του εμπρησμού ο δημοσιογράφος Γιώργος Σφακιανάκης ενημερώνεται από την αστυνομία ότι είχε ακολουθήσει τηλεφώνημα με το οποίο άγνωστοι ανέφεραν ότι στόχος ήταν ο Μένιος Φουρθιώτης , τον οποίο οι άγνωστοι χαρακτήρισαν σαν κ@@@@@@@ που υποστηρίζει τους μπάτσους, τον Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης , αλλά και η δημοσιογραφική ομάδας της εκπομπής έχουν ενημερώσει εγγράφως όλες τις αρμόδιες αρχές ζητώντας την προστασία τους, για την απρόσκοπτη λειτουργία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. (...)

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Γιώργου Σφακιανάκη που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό «EPSILON». Καλούμε τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να διαλευκάνουν, το συντομότερο, την υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη».