ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Η (ηχηρή) απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα


Η επαναλειτουργία των σχολείων βρίσκει την κυβέρνηση εκτεθειμένη σε μια πολιτική απόφαση υψηλού ρίσκου, τους επιδημιολόγους διχασμένους και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα εξαφανισμένο. ‘Η τουλάχιστον, αποστασιοποιημένο και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σφόδρα ενοχλημένο.. από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το Μαξίμου το θέμα των σχολείων.
Σύμφωνα με την σημερινή «Δημοκρατία» υπάρχει ρήξη Τσιόδρα – Μητσοτάκη για τα σχολεία, σε βαθμό μάλιστα που ο καθηγητής σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση. Άλλες πληροφορίες τον φέρουν οργισμένο και πικραμένο – σε βαθμό να αποχωρήσει από μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της επιτροπής του υπουργείου Υγείας επειδή δέχθηκε αιχμές από συναδέλφους του για παρασκηνιακές συνεννοήσεις με το Μαξίμου. Ηταν η συνεδρίαση, της οποίας είχε προηγηθεί η κυβερνητική προαναγγελία για άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχει υπάρξει εισήγηση της επιτροπής.
Το βέβαιο είναι πως ο καθηγητής Τσιόδρας δεν είναι ευτυχής ούτε με το κλίμα στην επιτροπή των επιδημιολόγων, ούτε όμως με την τακτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το ίδιο το Μαξίμου. Όπως είναι επίσης δεδομένο πως ούτε εκείνος είχε ενημέρωση για την ειλημμένη, και καθαρά πολιτική, απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια ανεξαρτήτως των επιδημιολογικών στοιχείων και εισηγήσεων.

- από κείμενο της Μαρίνας Αλεξανδρή στο TVXS (ΕΔΩ)