ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου


Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες της πρώην πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από χρόνια, από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.
Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου..παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.
H Σοφία Μπεκατώρου ονομάτισε στον Εισαγγελέα τον άνθρωπο ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998. Σύμφωνα με τις καταγγελίες Μπεκατώρου και τα όσα ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα», ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη σεξουαλική κακοποίηση είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, επί χρόνια υψηλόβαθμό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας και μέλος της Νέας Δημοκρατίας. 
Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, όταν έγινε γνωστό ότι ο καταγγελλόμενος είναι μέλος της, ανακοίνωσε ότι του αφαιρεί αυτή την ιδιότητα και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν. Ο ίδιος πάντως διαψεύδει δημοσιεύματα για το θέμα, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Το βίντεο με τις καταγγελίες ιστιοπλόων

Κορυφαία ονόματα της ιστιοπλοΐας έκαναν τον Σεπτέμβριο, με ένα video teaser συγκλονιστικές καταγγελίες κατά της ΕΙΟ, καθώς όπως λένε, άνθρωποι της Ομοσπονδίας, φέρεται να έχουν πει ότι εάν θέλουν μπορούν «να καταστρέψουν έναν αθλητή σε μία νύχτα» (το συγκεκριμένο το καταγγέλλει η Μπεκατώρου). Το βίντεο δημιουργήθηκε με αφορμή την αγωγή που κατέθεσαν οι διοικούντες στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, εναντίον του Νίκου Κακλαμανάκη, αξιώνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ.
Μεταξύ των ιστιοπλόων που προχώρησαν στην καταγγελία μέσω αυτού του βίντεο είναι οι Σοφία Μπεκατώρου, Νίκος Κακλαμανάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής κ.α.