ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Ακρίτα για τη λογοκρισία από τα ΝΕΑ: «Τους βρόντηξα την πόρτα, δεν το περίμεναν, νόμιζαν ότι θα το περάσω έτσι»


«Τα τρία χρόνια που δούλεψα με τον Μαρινάκη, δεν είχε γίνει τίποτα. Μια και καλή έγινε»

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα μίλησε στο «The 2Night Show» το βράδυ της Τετάρτης και αποκάλυψε το παρασκήνιο για την αποχώρησή της από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», μετά τη λογοκρισία κειμένου της.«Ηταν αξιοπρεπές το διαζύγιο, από την ώρα που λογοκρίθηκε το κείμενο μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ και με κάνει να νιώθω ότι οι δημοσιογράφοι έχουμε ένα σπίτι. Το άρθρο πήγαινε κόντρα στη γραμμή της εφημερίδας και συγκεκριμένα είχε να κάνει με το σπίτι του Τσίπρα, που έλεγαν για αγορά 1,5 εκ., ενώ ήταν νοικιασμένο. Ακόμη δεν έχουν παραδεχθεί το λάθος τους, όχι σε μένα. Βρόντηξα την πόρτα, δεν το περίμεναν, νόμιζαν ότι θα το περάσω έτσι. Δεν άφησα κανένα περιθώριο για διάλογο και πάω για άλλα. Δεν δούλεψα σε αριστερίστικο έντυπο, ποτέ. Δεν υπήρχε περίπτωση στη δημοσιογραφία που γνώρισα εγώ να σου πει ότι το κείμενο να λογοκριθεί. Ποτέ δε θα συνέβαινε αυτό. Υπήρχε μεγάλη παράδοση των αντίθετων απόψεων. Υπάρχουν και διάφορα παρασκήνια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Τα τρία χρόνια που δούλεψα με τον Μαρινάκη, δεν είχε γίνει τίποτα. Μια και καλή έγινε».
Στη συνέχεια, η Έλενα Ακρίτα εξήγησε γιατί δε θέλει να έχει «σκατόψυχους και τοξικούς ανθρώπους» στη ζωή της, ενώ σχολίασε την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και απάντησε αν θα έκανε το εμβόλιο. «Είμαι αλλεργική, αλλά θέλω πάρα πολύ να το κάνω. Δεν διστάζω καθόλου. Θέλω τη ζωή μου πίσω. Επειδή είμαι καταθλιπτική σαν άνθρωπος, δεν αντέχω άλλο. Με πιέζει πάρα πολύ. Την κατάθλιψη την αντιμετωπίζω πάντα με τον γιατρό μου. Δεν κάνω μαγκιές. Όταν έχει κατάθλιψη δεν μπορείς να πας από το σαλόνι στο μπάνιο» υπογράμμισε.

«Ήμουν πονεμένο παιδί»

Όσον αφορά στα παιδικά της χρόνια, η Έλενα Ακρίτα δήλωσε: «Ήμουν πονεμένο παιδί. Είχε πεθάνει ο πατέρας μου από 10 χρονών, έβαλαν τη μητέρα μου φυλακή επί χούντας μετά από ένα χρόνο. Τη δεκαετία του ΄60 με λέγανε ορφανή. Αυτό ήταν στίγμα. Τα έχω περάσει όλα στη ζωή μου. Από την πολιτικοποίηση του Ρήγα, μέχρι τι γόβα θα φορέσω, μεγάλους έρωτες, πάθη, χωρίσματα. Είμαι χορτασμένη. Τώρα, είμαι λίγο πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ ν' αλλάξω. Όσο με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους. Είτε κυριολεκτικά, είτε με την πένα μου».
Τέλος, αναφέρθηκε στις κόντρες της με πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ και εξήγησε γιατί δεν τα έχει βρει ποτέ εξωδικαστικά με κανέναν: «Δεν πηγαίνω σε δίκες, αλλά με τον Μάρκο Σεφερλή μπορεί να πάω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Ήξερα την γυναίκα του παλιά, η οποία ήταν ένα αξιολάτρευτο κι εξαιρετικό πλάσμα. Δεν προσπαθώ να τα βρω εξωδικαστικά με κανένα γιατί παραμένω στο κείμενο μου. Το έγραψα πολύ ευγενικά γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το να πεις κάποιον αδερφή, χοντρή σε ταινία με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο του ’60 είναι απολύτως αποδεκτό για τα δεδομένα της τότε κοινωνίας. Αν το πεις σήμερα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχεις δικαίωμα να τις χλευάζεις. Αλλάζουν οι αντιλήψεις».

«