ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Στο Μαξίμου απευθείας και η εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ


Και χωροταξικές αλλαγές έφερε στο Μαξίμου η αναβάθμιση του Θεόδωρου Λιβάνιου (φωτογραφία) από υφυπουργό Εσωτερικών σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής ο Ακης Σκέρτσος, το γραφείο του οποίου ήταν κολλητά με αυτό του Γιώργου.. Γεραπετρίτη, προσφέρθηκε ευγενώς να παραχωρήσει τον χώρο του στον νέο συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας και εκείνος να μεταφερθεί σε κάποιο.. παραδίπλα. 
Τώρα o Θοδωρής Λιβάνιος θα έχει την εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, καθώς με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, του ανατίθεται το πεδίο των ΜΜΕ, της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, του Τύπου, των ιστοσελίδων, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Αυτό γίνεται μέσω της άσκησης των αρμοδιοτήτων όλων των οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ενώ ρητά αναφέρεται στο ΦΕΚ η εποπτεία και η ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.
Οπως γράφει σήμερα ο «Μικροπολιτικός» στα «ΝΕΑ», είναι μια απόφαση που τη «συζητούσαν εδώ και καιρό στο Μαξίμου, μετά τη φασαρία που είχε δημιουργηθεί με τη λεγόμενη "λίστα Πέτσα"». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων είχε «κλειδώσει» από το καλοκαίρι, αλλά δεν είχε προχωρήσει πριν από τον ανασχηματισμό διότι μια αφαίρεση αρμοδιοτήτων τότε θα μπορούσε να καταγραφεί και ως προσωπικό «άδειασμα» του Πέτσα.