ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: «Δεν “έφαγα” κανέναν Λοβέρδο, δέχομαι πόλεμο»


«Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει πότε στον ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη Νέα Δημοκρατία. Το Κίνημα έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Σχετικά με την αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Δεν “έφαγα” κανέναν Λοβέρδο. Απλώς αξιοποιώ όλα τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας. Έχω μία δυναμική Κοινοβουλευτική Ομάδα με πολλές ικανότητες. Η επιλογή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του κόμματος».
«Το ίδιο έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης πριν από λίγες μέρες, το ίδιο έκανε και ο κύριος Τσίπρα. Δεν τους είπε κανένας “γιατί έφαγες τον τάδε”, “γιατί έφαγες τον άλλον”. Μόνο εμένα ρωτάτε. Το σημειώνω κι αυτό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.
Σε ερώτηση έαν σχετίζεται η απόφασή της με πρόθεσή του κ. Λοβέρδου να διεκδικήσει την εσωκομματική εξουσία, η κ. Γεννηματά αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας πως «ποτέ δεν λειτούργησα με τέτοια μέτρα και σταθμά μικρότητας. Προσπαθώ να αξιοποιώ στο έπακρο τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι δέχεται “πόλεμο”, αφήνοντας αιχμές κατά του Μεγάρου Μαξίμου που ενοχλείται – όπως είπε – από τον τεκμηριωμένο λόγο και την ουσιαστική κριτική.