ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στην Σάμο

Zημιές προκάλεσε το τσουνάμι που σηκώθηκε μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου. Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματικού του λιμενικού από το Λιμεναρχείο Σάμου λίγα λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση σηκώθηκε τσουνάμι περίπου που πέρασε μέσα στα σπίτια και στα καταστήματα στο λιμάνι.
Σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook κάτοικοι του νησιού, τα νερά της.. θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν σαν να χτύπησε το σημείο μικρό τσουνάμι. Η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες του νησιού να απομακρυνθούν από τις ακτές. Στη Σάμο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σπεύδει και ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με ειδικά κλιμάκια του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ.

Στο νοσοκομείο της Σάμου έχουν διακομισθεί τέσσερις τραυματίες από τον ισχυρότατο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Τουλάχιστον ένας εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, καθώς έχει τραυματισθεί από τοίχο που κατέρρευσε και τον πλάκωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ υπάρχουν άλλοι έξι άνθρωποι που έχουν τραυματισθεί, στην περιοχή του Καρλοβασίου, ενώ ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε στη Χίο, καθώς έπεσε από σκαλωσιά την ώρα της ισχυρής δόνησης των 6,7 Ρίχτερ. Στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου νοσηλεύονται 5 τραυματίες με ορθοπεδικά τραύματα.