ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Πέθανε ο Πέτρος Κουναλάκης


Eφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο δημοσιογράφος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1937 και υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ από το 1959.
Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Στη.. διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στη συνέχεια ήταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, από τον οποίο παραιτήθηκε το 2003.
Είχε σπουδάσει Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.
«Έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη.  Τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Π. Κουναλάκη.
Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη, έναν σπουδαίο πολιτικό, διανοητή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και ένθερμο υποστηρικτή της συνεργασίας της ανανεωτικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».