ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Kαταδικάστηκαν για το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο

Σε τρία χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 20.000 ευρώ καταδικάστηκαν σήμερα οι υπεύθυνοι της εφημερίδας «Ελευθερη Ώρα» για το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο που κυκλοφόρησε το 2017.
Η μήνυση που είχε υποβάλει ο δικηγόρος Άγης Τάτσης, προς τον Γεώργιο Μιχαλόπουλου διευθυντή της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” για το εν λόγω εξώφυλλο αφορούσε αδικήματα υποκίνησης.. σε ρατσιστική βία και πρόκληση σε τέλεση αξιόποινων πράξεων. 
Συγκεκριμένα το Δ' Πλημμελειοδικείο Αθηνών Εισαγγελέας και Πρόεδρος καταδίκασαν τον διευθυντή της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα", Μιχαλόπουλο, για το εξώφυλλο που κυκλοφόρησε το 2017 και ανέγραφε "ξύλο σε κάθε ‘αδελφή’" καθώς και ότι τον νόμο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου τον ψήφισαν "148 ‘ανώμαλοι’" σε μια "Βουλή τραβεστί". 
Η Εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε πως η φράση-προτροπή: "ξύλο σε κάθε αδελφή" (με κεφαλαία) καθιστά το αδίκημα στη φύση του ειδεχθές που στοχοποιεί συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Πρότεινε απόρριψη των ελαφρυντικών και το μέγιστο της ποινής. Φυλάκιση 3 έτη με αναστολή ως την έφεση και 20.000 ευρώ.
Το Δικαστήριο, δέχτηκε όλες τις προτάσεις της Εισαγγελέως ως είχαν.
Μια ιστορική απόφαση για την δικαστική προστασία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων από την προτροπή σε πράξεις ΛΟΑΤΚΙφοβικής βίας διά του τύπου.