ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Ας μη γινόσασταν καλλιτέχνες βρε αδερφέ…

Το ξέσπασμα της Ράντου: Αν δεν ήξερα πόσο αδιάφοροι είναι για τις τέχνες θα έλεγα οτι πρόκειται περί διωγμού

Θέση απέναντι στα τελευταία (μη) μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού πήρε η Ελένη Ράντου. Η ηθοποιός με μια ανάρτηση στα social media αναφέρεται στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο του θεάτρου.. με την πανδημία και ξεσπάει για το 30% πληρότητας και την τραγική οικονομική θέση, στην οποία έχουν βρεθεί οι συντελεστές του θεάτρου. 
Η ηθοποιός έγραψε στο Facebook:
 Πολλούς μήνες τωρα που η πανδημια μας εχει βγαλει σαν κλαδο “εκτος θεματος” υπαρχει μια πολιτισμένη σταση εκ μερους μας, τι χωρος πολιτισμο θα ήμασταν… μια στάση αξιοπρέπειας γιατι στον πολιτισμό δεν αρμοζει να κλαίγεται και να επαιτεί, — ας μη γινόσασταν καλλιτέχνες βρε αδερφε…και τι χρειάζονται οι τεχνες τετοιους καιρους; μεγαλη πολυτελεια ,– εμεις εκει…σταση περηφάνειας και καλης πιστης στις εξαγγελίες γιατι δεν θσ ηθελε κανεις η πανδημία να χρησιμοποιηθεί για πολιτικη αντιπαράθεση, σταση ευθύνης και συναίσθησης των δυσκολιων που ισχυουν για ολη την κοινωνια.
Γι αυτη την αδιαμαρτύρητη υπομονή και το τεραστιο κουράγιο – το μονο βοηθημα που εχει δοθει ειναι 534 ευρω τον ιουλιο- εχουμε φτασει να μας συμπονούν κι οι πιο αδιαφοροι προς τον πολιτισμο συμπολίτες μας.. Καλα ο δικος σας κλαδος αφανίστηκε… τι τραβάτε ρε παιδια… και παρομοια…
Και φτασαμε 6 και κάτι μηνες και πια εχουμε μπει σε επ αορισον αναστολή με τις πραστατικές τεχνες ενοχοποιημένες σαν ακρως μολυσματική δραστηριότητα χωρις να εχει προκυψει ουτε μια μαρτυρια κρουσματος..κι ακομα η πολιτεία μοιαζει να μην αντιλαμβανεται αυτο που εχει καταλαβει κι ο τελευταιος περαστικος στο δρομο…και μας πετανε ενα 30% πληροτητα χωρις πλαφον – ποσο γεννσιοδωρο- ισα για να τελειωνουν με οποιαδήποτε αποζημίωση, την ωρα που σε ολες τις χωρες το 50% ειναι το μίνιμουμ πληροότητας ακομα κι οταν τα κρουσματα ειναι εκατονταπλασια . Ισα ισα για να ανακοινώσουν οτι οι χωροι πολιτισμού ανοιγουν και πάλι- ξέροντας οτι οχι μονο δεν ειναι βιώσιμο κι αληθινό αλλα ενοχοποιώντας κι αλλο το ζωντανό θεαμα σαν χώρο μολυνσης.  Αν δεν ηξερα ποσο αδιαφοροι ειναι πραγματικα για τις τεχνες θα ελεγα οτι προκειται πλεον περι διωγμου.

Κι ανακοινώνουν οτι τα ενοικια των χωρων θα αυτορυθμιστούν κατοπιν προσωπικής συμφωνιας και συνεχιζουν το παιχνιδι των εντυπωσεων διαρρέοντας σεναρια ανακούφισης , επιδότησης κενων θεσεων που δεν πραγματοποιούνται, ετσι για να βαζουμε μια τζούρα ελπιδας στο αδιέξοδο.Ετσι κι αλλιως ο χωρος του ζωντανού θεάματος στην Ελλάδα παντα με την ελπιδα ζουσε παντα ηταν μονο για τους ρομαντικους .Δεν εχουμε θεση στον εκλογικευμενο και ” φιλελεύθερα” τακτοποιημ'ενο συγχρονο κοσμο μας.
Και παραμένουμε πολιτισμενοι... παντα γελαστοί και γελασμένοι…