ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Κλείνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

«Κατεβάζει ρολά» και το εβδομαδιαίο φύλλο

Στις 18 Ιανουαρίου του 2020 ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης αποφάσισε να διακόψει την ημερήσια εκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και την μετέτρεψε σε εβδομαδιαία πολιτική και οικονομική εφημερίδα.
Ο Θανάσης Μαυρίδης έγραψε τότε -μεταξύ άλλων: «Το ημερήσιο.. φύλλο δεν είναι οικονομικά βιώσιμο και δεν είμαι από εκείνους που θα ήθελαν να γίνει πρωταθλητής στην κρατική διαφήμιση για να επιβιώσει επιχειρηματικά. Η χαμηλή κυκλοφορία των ημερήσιων εφημερίδων δεν επιτρέπει την επιβίωση προσπαθειών όπως αυτή του «Φιλελεύθερου» και μάλιστα από έναν άνθρωπο σαν κι εμένα, ο οποίος έχει στις αποσκευές του μόνο τα χειρόγραφα της εργασίας του. Και χρειάζεται μεγάλη οικονομική επιφάνεια για να μπορεί να στηριχτεί επιτυχώς η ημερήσια έκδοση…".
Τώρα, δέκα μήνες μετά, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» κατεβάζει ρολά καθώς όπως έγινε γνωστό αυτό το Σάββατο η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», θα βγάλει το τελευταίο της φύλλο.

ΥΓ Το ίδιο έγινε και με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ». Πρώτα έκλεισε το ημερήσιο και μετά από ένα χρόνο έκλεισε και το κυριακάτικο φύλλο. Η διαφορά είναι ότι το ΕΘΝΟΣ είχε πίσω του τον Ιβάν Σαββίδη. Και παρόλα αυτά έκλεισε αν και η κυκλοφορία του ήταν σε καλά επίπεδα τηρουμένων των αναλογιών.