ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και ο ρόλος της ΕΡΤ3


Την έντονη ανησυχία του διατυπώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ για ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ 3, που γεννούν προβληματισμό για την πορεία και τον προσανατολισμό της.
Ζητήματα όπως η αποδυνάμωση του ραδιοφωνικού σταθμού 102 FM, η συρρίκνωση του ενημερωτικού περιεχομένου στα προγράμματα της.. ΕΡΤ 3, η εκπλήρωση του ρόλου της ως περιφερειακού σταθμού με τρόπο που δε θα υποβαθμίζει τη θέση και την αυτονομία της μέσα στο συνολικό σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, απασχολούν έντονα το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Μετακινήσεις εργαζομένων και αλλαγές καθηκόντων έγιναν με όρους που προκάλεσαν σειρά αναφορών στην Ένωση Συντακτών, τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εξετάζει υπό διπλό πρίσμα: Αφενός με προσανατολισμό τη στήριξη των μελών εφόσον θίγονται επαγγελματικά, αφετέρου με ανησυχία για την απαξίωση του αυτοτελούς και ιδιαίτερου ρόλου της ΕΡΤ 3 και την υπαγωγή της σε ένα συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κεντρικό μοντέλο διοίκησης.