ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Νατάσα Γκαρά: Mέσα από τις «λίστες Πέτσα» επιχειρoύν να επιβάλλουν και να εξαγοράσουν τη σιωπή

BINTEO

Τον έλεγχο που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση τη ΝΔ στα ΜΜΕ, και την απουσία της ενημέρωσης, κατήγγειλε κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια, η Βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.
Η κα Γκαρά αναφέρθηκε στον.. νέο αντικοινωνικό πτωχευτικό κώδικα της ΝΔ που τα ΜΜΕ αποσιωπούν πλήρως εξυπηρετώντας την κυβερνητική προπαγάνδα και τόνισε πως η Κυβέρνηση, μέσα από τις «λίστες Πέτσα», επιχειρεί να επιβάλλει και να εξαγοράσει τη σιωπή, γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την ίδια τη Δημοκρατία, καθώς απομειώνεται ο έλεγχος και η κριτική στην εξουσία.
Συγκεκριμένα η Νατάσα Γκαρά είπε:
Καθημερινά παρακολουθώ πολύ εντατικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε όλες τους τις μορφές και ειλικρινά, παρακολουθώντας τα, νιώθω ευτυχής. Θεωρώ, ότι ζω σε μία χώρα που δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, διότι σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν, στο σύνολό τους σχεδόν, μία εικονική πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν οι περισσότεροι των συμπολιτών μας.
Στη δημόσια σφαίρα, λοιπόν, επικρατεί ένα πέπλο πληρωμένης εξαγορασμένης σιωπής. Ο πτωχευτικός κώδικας, όπως και άλλα σημαντικά θέματα που αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας, απουσιάζουν παντελώς ή παρουσιάζονται με ασύστολα ψεύδη, υπηρετώντας την κυβερνητική προπαγάνδα απροκάλυπτα.
Δυστυχώς, στο πλαίσιο αυτό και λέω δυστυχώς, πραγματικά, μπήκαν και τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η ΕΡΤ, την οποία η Νέα Δημοκρατία μετέφερε υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού και το Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν λίγες μέρες χτύπησε το καμπανάκι για την αντισυνταγματικότητα αυτών των διατάξεων, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ήδη έχει κατεβάσει τα μολύβια.
Αναμένουμε να αναλάβει και να υπηρετήσει το ρόλο του. Μία ΕΡΤ, λοιπόν, που ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε να απαξιώσει και να τη μετατρέψει σε ένα κομματικό μαγαζί. Οι ειδήσεις κρύβονται ή περνάνε στα ψιλά, πλουραλισμός και αντιπολιτευτικός λόγος δεν υπάρχει, μία και μόνο φωνή ακούγεται, ένας και μόνο λόγος, ο κυβερνητικός.
Δυστυχώς, η ΕΡΤ την οποία όλοι εκτιμούμε, την ΕΡΤ στην οποία όλοι και όλες έχουμε εμπιστοσύνη, δυστυχώς χάνει επιτελικά τον ενημερωτικό της χαρακτήρα και μετατρέπεται σε ένα οικογενειακό μαγαζί των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ομοίως, απαξίωση, αποψίλωση υπάρχει και στην ΕΡΤ3 και στα περιφερειακά ραδιόφωνα. Αυτά τα μέσα, τα οποία σε δύσκολες εποχές στήριξαν την κοινωνία, στήριξαν ακριτικές περιοχές, στήριξαν και ενημέρωναν τις ακριτικές κοινωνίες.
Παράλληλα, στην ΕΡΤ δίνονται ακριβές αναθέσεις σε ιδιώτες, για εργασίες και για παραγωγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την ίδια τη ραδιοτηλεόραση. Προσωπικό, εμπειρία, δυνατότητες υπάρχουν κι όμως υπάρχουν διαφορετικές επιλογές. Σπατάλη δημοσίου χρήματος, προκειμένου συνολικά να συντηρείται το τρίγωνο της διαπλοκής.
Βλέπετε, κυρίες και κύριοι, για τις λίστες Πέτσα, για απευθείας αναθέσεις, υπάρχουν λεφτά, για τραπεζίτες μεγάλους ομίλους, χιλιάδες μετακλητούς, υπάρχουν λεφτά, αλλά για το λαό υπάρχουν περιορισμοί, λιτότητα, φτώχεια και πλέον άμεσες κατασχέσεις. Είναι τυχαίο όμως, το ακριβό αυτό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα μέσα ενημέρωσης; Όχι βέβαια, μέσα από τεχνάσματα όπως οι λίστες Πέτσα, οι φοροαπαλλαγές, οι διευκολύνσεις, αλλά και η απαξίωση της ΕΡΤ και ο έλεγχος της, καταφέρνετε να εξαγοράζετε τη σιωπή, αλλά και να απομειώνετε τον έλεγχο εξουσίας και αυτό είναι το επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας.
Αφού έχετε φιμώσει ή ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης, αφού δεν σας ελέγχουν, δεν σας ασκούν δημόσια κριτική, δεν δημοσιεύουν σκάνδαλα, εγκληματικές σας πολιτικές, δεν τα συζητάνε καν, δεν δημοσιοποιούν το φαγοπότι που έχετε στήσει, έχετε ένα ελεύθερο πεδίο να δράσετε. Έχετε την ελευθερία, χωρίς δημόσια κριτική, να υλοποιήσετε το ακραία αντιλαϊκό σας πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα αποδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, σε βάρος των μικρών, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών της μεσαίας τάξης, που ήδη έχετε εξαπατήσει και ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης είναι ένα κομβικό, είναι ένα καίριο ζήτημα δημοκρατίας.
«Ο Πτωχευτικός Κώδικας - Οδοστρωτήρας που θα φτωχοποιήσει την κοινωνία»

Σε ότι αφορά τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που επέλεξε να φέρει η Κυβέρνηση σε αυτή τη συγκυρία, εν μέσω πανδημίας, με την οικονομία και τους μισθούς να καταρρέουν, η κα Γκαρά απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα, είπε: «με τις επιλογές σας, φέρνετε το τέλος των μικρομεσαίων, νομοθετείτε τη χρεωκοπία και την αρπαγή της περιουσίας των πολιτών και εξαπατάτε τη μεσαία τάξη που θα βρεθεί μπροστά σε άμεσες κατασχέσεις, χωρίς δεύτερη ευκαιρία».
Ταυτόχρονα, σημείωσε πως με την Κυβέρνηση της ΝΔ καθιερώνεται για πρώτη φορά η πτώχευση ιδιωτών. Ένας αγρότης, ένα μισθωτός, οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο θα πτωχεύει και θα οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο, όπως μια επιχείρηση. «Εδώ δεν μιλάμε για πρόνοια ή προστασία, αλλά για έναν ασφαλή τρόπο να χάσει κανείς το σπίτι του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, τόνισε πως ένας αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 5.000 ευρώ τον χρόνο, δεν θα έχει καμία πρόνοια ή προστασία ούτε της κύριας κατοικίας, γεγονός που θα αποψιλώσει τις ακριτικές περιοχές, αφού αναγκάσει τον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, να χάσει την περιουσία του
Κλείνοντας, η κα Γκαρά υπογράμμισε πως «αν θέλει η Κυβέρνηση να κυνηγήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ας προχωρήσει πρώτα σε κατασχέσεις της περιουσίας του κ. Μητσοτάκη για τα απλήρωτα δάνεια του Κήρυκα Χανιών, ή την κατάσχεση της περιουσία της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, για τα απλήρωτα δάνεια του κόμματος που έχουν φτάσει σήμερα τα 300 εκατομμύρια».