ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Η 24MEDIA υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

H CEO της 24MEDIA, Μαρία Γράψα
Η 24MEDIA η οποία στήριξε και ως χορηγός επικοινωνίας το 2nd Diversity in Business Conference 2020, προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις.
Η αποδοχή της διαφορετικότητας, οι ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης στον εργασιακό τομέα αποτελούν κυρίαρχο.. μέρος στην φιλοσοφία της 24MEDIA, η οποία υποστηρίζει έμπρακτα προσπάθειες που προάγουν αυτές τις αρχές.
“Είναι σημαντικότερο από ποτέ στις μέρες μας να αγκαλιάζουμε τη Διαφορετικότητα και να ορθώνουμε όλοι μαζί ανάστημα απέναντι στη μισαλλοδοξία και τη ρητορική μίσους, προτάσσοντας πνεύμα ενότητας, ενσωμάτωσης, αποδοχής και ίσες εργασιακές δυνατότητες για όλους”, δήλωσε η CEO της 24MEDIA, Μαρία Γράψα η οποία υπέγραψε την Χάρτα Διαφορετικότητας.
Η Χάρτα Διαφορετικότητας ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019 με στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας, ενώ προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. από το 2004. Αρκετές χώρες έχουν προχωρήσει ήδη στην υλοποίηση και συνεχή ενίσχυση του Ευρωπαϊκού έργου διάδοσης της “Χάρτας”. (Ενδεικτικά Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, Δανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία), με τις αντίστοιχες ενέργειες να υποστηρίζονται από την έναρξή τους από Ηγέτες όπως η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς επίσης και από Θεσμούς, Κρατικούς Φορείς, Υπουργεία και Συνδέσμους Επιχειρήσεων.
Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η 24MEDIA δεσμεύεται:
  • Να διασφαλίσει ότι κατά τη διάρκεια όλων των εταιρικών διαδικασιών τηρείται και εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα η αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.
  • Να κατανοεί, να αναγνωρίζει και να σέβεται τη διαφορετικότητα του εργατικού δυναμικού και να επιδιώκει την προαγωγή της προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού, της αποδοχής και της κοινωνικής συνοχής.
  • Να προάγει και να ενισχύει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και να αξιοποιεί εποικοδομητικά τη διαφορετικότητά του, στοχεύοντας στη δημιουργία της ποικιλόμορφου και χωρίς διακρίσεις εργασιακού περιβάλλοντος.
  • Να συμπεριλάβει τη διαχείριση της διαφορετικότητας στην εταιρική στρατηγική, αναπτύσσοντας ετήσια πολιτικές και πρακτικές προώθησης της διαφορετικότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων εμπλέκοντας ενεργά της εργαζομένους στην εφαρμογή της.
  • Να διαδώσει και να παρέχει πληροφόρηση αναφορικά με τη “Χάρτα Διαφορετικότητας”, την εφαρμογή της και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την υπογραφή της.
  • Να παρέχει πληροφόρηση και εκπαίδευση της εργαζομένους σε θέματα διαφορετικότητας, διαχείρισης της διαφορετικότητας και ένταξης, με ιδιαίτερη έμφαση στα στελέχη των τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού, της Διαχειριστές HR λειτουργιών και της Προϊσταμένους Τμημάτων που συμμετέχουν στην πρόσληψη, κατάρτιση και διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.